måndag 27 april 2009

Skit och pannkaka

Härom dagen skrev jag om hur P1 lät en folkpartist och en vänsterpartist sitta och kommentera vad ett tredje parti skulle ha sagt, gjort och tyckt. Trots att det tredje partiet inte var där och fick bemöta och tala om att man alls inte tyckte eller sagt som folkpartisten och reportern i fråga påstod.

Idag fick jag i samma kanal höra Benny Haag diskutera alkoholpolitik med någon bryggerikvinna som vägrade erkänna att folk dricker sig fulla på öl och blir till ett problem för sina anhöriga. Bara fem procent har problem med alkohol enligt bryggerikvinnan. Benny Haag refererade till en debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Gudrun Schyman där Reinfeldt skulle ha sagt att tio procent har problem med alkohol (d v s dricker för mycket själva) men att det ju inte skulle behöva påverka de andra 90 procenten. Benny Haag menar, helt berättigat, att det inte bara är den som dricker som har problem med alkoholen utan även dennes nära och kära. Det ville inte bryggerikvinnan kännas vid heller.

Men det lustiga i det hela var att reportern hela tiden avbröt Haag när han refererade till Reinfeldt med motiveringen att man i radio inte kan prata om sådana som inte är där och kan bemöta.

Åh fan! Så detta gäller för Fredrik Reinfeldt men inte för Feministiskt initiativ. Så oväntat.

Inga kommentarer: