onsdag 8 april 2009

Den store empaten

Silvio Berlusconi har slagit till igen.

2 kommentarer:

vmm sa...

Jag är inte med i Berlusconis fan-club, för att uttrycka mig lindrigt.

Men jag får ändå en gnagande känsla av att så himla korkad och tokig som han framstår i svenska media kan han ju inte vara. Då når man inte den här typen av framgångar. Han måste ju säga något vettigt ibland också, typ.

Jag får känslan av att det handlar om både kultur och media. Det han säger kanske inte tolkas så negativt i hans kultur som det tolkas i min kultur. Han kanske till och med säger den här typen av saker för att det anses som smått ok i hans kultur men om han delade min kultur så skulle han aldrig säga det.

Och sedan media. Jag misstänker att om Berlusconi säger 99 bra saker och en dålig så är det den dåliga saken som hamnar på förstasidan i tidningen och dom 99 sakerna hamnar inte alls i tidningen. Det är väl medias inbyggda logik.

VILL media att Berlusconi ska vara en skurk så BLIR Berlusconi en skurk oavsett hur han betér sig.

Detta är inte ett försvarstal för Berlusconi för jag tänker absolut inte försvara eller gå i god för en politiker som jag inte känner annat än genom filtrerade media. Men lite sund skepsis är på sin plats när det gäller Berlusconi.

Rabiatfeminism sa...

Du har aldrig funderat över det faktum att Berlusconi äger media i Italien och att det kan bidra till att folk bara får höra den procent (eventuellt) av vettiga saker han har att säga?