lördag 4 april 2009

Avdelning: Jaha, och?

Svenska Dagbladet fortsätter sin kampanj mot Wanja Lundby Wedin och igår var Aftonbladet tvungna att publicera en elakt artikel för att inte framstå som köpta av LO (vilket de ju iofs är).

Återigen. Vad skönt det hade varit om våra medier kunde hålla sig till fakta i stället för att fabulera vilt om Wanja Lundby Wedins uppdrag.

Wanja Lundby Wedin representerar inte svenska folket. (Till skillnad mot t ex Göran Tunhammar som i alla fall representerar regeringen i Skåne.) Det är därför ganska ointressant vad svenska folket "tycker". WLW har sitt uppdrag från de olika LO-förbunden och dess ledningar har upprepade gånger uttryckt sitt stöd för sin ordförande.

Sen, Aftonbladet, varför framställer ni det som att Wanja Lundby Wedin har alla sina styrelseuppdrag vid sidan om sitt jobb som ordförande? Igår var det Peter Kadhammar som i pappersupplagan (hittar det inte på nätet) hade räknat ut att WLW hade styrelsemöten hälften av alla sina arbetsdagar på ett år och därmed, enligt Kadhammar, inte hann utföra sitt jobb som LO-ordförande. Men kära nån! Vad tror Aftonbladet att en fackordförande gör på jobbet? Sitter bakom skrivbordet och undertecknar upprop? Det ÄR ju WLW:s jobb att representera LO i ett antal styrelser. Det ingår i jobbet att sitta i AMF:s styrelse. Det är liksom sådant fackföreningsordföranden gör på jobbet. Eller trodde Aftonbladet att det skulle skötas på fritiden? (Sen är det en annan sak att styrelseledamöterna arvoderas när de utför sitt jobb som de redan har betalt för, DET vore kanske något att diskutera.)

Nej, det tror så klart inte Aftonbladet. Lika lite som Svenska Dagbladet tror att det är svenska folket som gett Wanja Lundby Wedin hennes uppdrag. För då är det väl i såfall svenska folket som gett Göran Tunhammar hans uppdrag som landshövding, regeringens representant, i Skåne? Kan han sitta kvar där? Nä, det har ingen ens frågat sig. Eller jo, förresten, den alltid lika kloke Jan Andersson (S) har gjort det. (När jag hör Jan tala tror jag förresten nästan att jag egentligen är sosse, även om jag inte röstat på dem sedan skolvalet på gymnasiet 1985...)

Så, snälla, låt oss slippa dessa rena felaktigheter i tidningarna!

Inga kommentarer: