lördag 25 april 2009

Lördag

Idag blir det picknick med yngre guddottern och hennes familj som är på utflykt från en småländsk residensstad till en annan. Äppelpajen är dock till vår gemensamma middag ikväll. Lille mannen har gjort sin berömda chili vilket torde glädja guddotterns ömme fader, som åtminstone under vår glada studenttid hade ett svagt öga till denna rätt, serverad i AF-borgens servering.

Men ute skiner solen och det är snudd på sommar, om man skall döma av alla shortsklädda män på A6 igår. Nu bär det av upp till Rosenlundsbankarna!

Ni som inte är ute utan sitter framför datorn kan ju läsa hur Gudrun Schyman förklarar varför Folkpartiet och Camilla Lindberg är illa ute i sin jämställdhetsanalys. Ja, vi vet ju inte om FP delar sin riksdagsledamots analys, de har ju varit märkligt tysta efter hennes senaste utspel. Det skulle vara intressant att veta om FP faktiskt anser att ojämställdhet bara förekommer i enskilda fall, om de menar att inga strukturer finns som underordnar kvinnor, om de menar att det är feminismen, inte patriarkatet, som skapar ojämställdhet. Jan Björklund, Birgitta Ohlsson, Nyamko Sabuni? Delar ni Camilla Lindbergs uppfattning?

Inga kommentarer: