fredag 3 april 2009

Fredag morgon vid köksbordet

På Svenska Dagbladets ledarsida raljerar Per Gudmundsson över att Aftonbladets ägare i LO haft synpunkter på innehållet på tidningens ledar- och debattsidor. De har varit kritiska mot Lotta Gröning och positiva till Helle Klein och ledarsidan. Det senare anser Gudmundsson vara en belastning för ledarsidan.

Svenska Dagbladets ledarsida har förmodligen aldrig behövt utstå beröm eller gillande från Svenska Dagbladets ägare eller stiftelse? (I stiftelsen ingår bl a finansmannen Gustaf Douglas, moderaten, landstingsborgarrådet och statsministerhustrun Filippa Reinfeldt, hennes partibroder Lars Tobisson och Investors styrelseledamot Peter Wallenberg J:r ingår).

Däremot kan jag tänka mig att Anna Larsson då och då kan framstå som ganska apart från den politik som ledarsidan driver. Idag citerar hon min favorit Stephan Mendel-Enk som sagt att "den dominerande manligheten är en våldsideologi, en livsfarlig logik, en kollektiv sinnessjukdom och en evig tävlan där kvinnor bara är statister.”

Hör jag ett morrande från ledarsideredaktionen? Men när man tänker på de män som utnyttjat unga tjejer för BDSM-sex och gangbangs så är det ju lätt att konstatera att de åtminstone inte anammat det motto som seriösa utövare av sådan sex brukar ha som sitt mål, SSC Safe, Sane and Consensual, säkert, mentalt sunt och i konsensus. Då blir det lätt både farligt och sinnesjukt.

Inga kommentarer: