tisdag 8 september 2009

Det tog inte ens ett år

I somras var vi på Aalborg destillerier i danska Ålborg. Då berättade jag om hur danskarna häcklade oss för att "vi" sålt dem till fransmännen. De nya ägarna som inte behagat besöka dem mer än vid två tillfällen sedan köpet, varav ett av tillfällena när de just genomfört köpet (på vägen hem från Stockholm?). Intresset för den gamla anrika spritfabriken på Nordjylland var inte särskilt stort. Gammeldansk och Aalborg Akvavit är helt enkelt inte några storsäljare jämfört med Absoluts vodka och Pernods pastis.

Nu står det klart att det inte ens tog ett år innan det som en gång var Vin&Sprit knoppas av och splittras. Absolut behåller man, det gav 2,8 miljarder till rörelseresultatet för Pernod&Ricard. Tack för kaffet, Mats Odell. (Och ja, vi fick ett bra pris men vad hade det gjort att fortsätta dra in pengarna själv?)

För Aalborg destillerier innebär det förmodligen att man får se sig sålda till någon annan. Att en massa danskar och en och annan svensk tycker om att dricka Gammeldansk och ta en Aalborg Akvavit till kräftorna, det skiter givetvis storkapitalet i. Vi är ju inget annat än en liten plutt på marknadskartan för dem.

Så mycket för mångfald i rabiatliberalernas förlovade värld.

För övrigt tycker jag att det är absurt att det var ANNA Odell som ställdes inför rätta och skälldes för att ha snott skattebetalarna på pengar.

2 kommentarer:

DLM sa...

Mats Odell är en ond man och en amoralisk förskingrare av våra gemensamma medel. Utvecklingen av Pernod Ricards köp av Vin & Sprit visar på alla tecken av vad som kallas "hostile take-over", dvs att man köper ett företag och sedan slaktar det och säljer det i delar. Tack så mycket Mats Odell för den skada som åsamkat svensk och dansk kultur och företagande! Karlen förstår inte skillnaden mellan produktivt kapital, företagande och improduktivt kapital, finansiell spekulation... och om han gör det, då är han ju kriminell...

Rabiatfeminism sa...

Ja, jag funderar över vad det gör mot andra svenska märken som Blossa och svenska arbetstillfällen. Någon borde räknat på vad det kan komma att innebära i arbetstillfällen. För det känns inte som om Odell gjort det...