onsdag 30 september 2009

Fett osköna kollegor

Här har vi mannen (gissar jag, möjligen en äldre kvinna), som skriver till Magdalena Ribbing och frågar hur det skall göra vid fikat på jobbet. De har nämligen en mycket överviktig kollega. Och när de sitter där på eftermiddagarna och trycker i sig bakelser och bullar så äcklas de fyra kollegorna över att även den femte (tjockisen) äter av dessa bakelser och bullar. Kan de nu bara mobba ut henne så att hon inte får vara med och fika, frågar kollegan Magdalena Ribbing. Som svarar som sig bör, förutom att hon skulle skrivit "skämmes" också.

Vad jag inte begriper är vad dessa människor har med att göra hur många kilon som sitter på en annan persons kropp. Jag önskar som Ribbing att det var ett skämt men är, som ex-fetto, tyvärr ganska övertygad att det inte är det.

4 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

Människor har tyvärr en tendens att trycka ner de som inte är perfekta. För smal är precis lika utsatt som för tjock, kanske mer, för för smal kan ju inte vara något fel, det måste vara frivilligt. Eller? Själv har jag tappat en hel del det senaste året och eftersom jag alltid har varit smal och också alltid får höra det är jag jätteledsen och bekymrad. Vilket inte direkt hjälper mig att gå upp i vikt... Blir en ond cirkel. Och precis ALLA påpekar. Tack och lov är gnället framför allt från Sverige och där befinner jag mig inte längre - men oroar mig gör jag i alla fall.

Det var väl för väl att Ribbing tog och svarade i alla fall.

Rabiatfeminism sa...

ja, jag kan föreställa mig det. I mitt fall när jag gick ner mycket under en kort period så fick jag endera kommentarer om det eller så höll folk tyst trots att det var så uppenbart. I det senare fallet handlade det nog om att dom inte visste orsaken.

Men jag tror säkert att folk är ÄNNU okänsligare när det gäller smala, för där är det ännu mindre respekterat att man kanske inte styr själv... "Det är väl bara att äta" typ...

Kristin sa...

Jag reagerade också, tyckte verkligen, precis som Ribbing, att mobbningen låg i luften. Tack å lov så svarar ju Ribbing själv så bra varje gång. Ribbing rules!

Rabiatfeminism sa...

Ja,hon är toppen. Sen svarar hon på alla frågor, även dem som inte publiceras. :)