onsdag 9 september 2009

Granne med kaos

Mitt liv känns som kaos. Pendling mellan Stockholm-Jönköping-Värmland, med precisionsplanering, via mejl, typ "om jag lämnar bilen hos dig på väg från Värnamo på söndagkvällen hämtar du mig vid tåget i Falköping kl 18.08 på torsdagen". Möten med valberedningen via Skype som inte fungerar eftersom Hell Dell levererat en defekt dator och inte svarar när man försöker reklamera. Kläder precis överallt i hela lägenheten i högar p g a endera för dåligt med garderobsutrymme alt för mycket kläder. Disk som står och väntar på att diskas innan lille mannen kommer hem och får göra det. När vet ingen eftersom jag innan han landar på Centralen imorgon skall hinna lämna och hämta bil på verkstad belägen långt från allfarvägarna, delta i kräftskiva på jobbet samt dricka vin med Axelsson.

Jag drömmer om en tillvaro i rymligt boende, med walk-in-closet, med normala vardagsrutiner där man pussas hejdå på morgonen och möts igen efter jobbet på kvällen. Inte där man tvingas till korta telefonsamtal vid 23-tiden för att säga gonatt och ett SMS på morgonen för att säga gomorgon och kanske om man har tur hinner ses 9 av månadens 30 dagar. Det rymliga boendet bör helst ligga på en plats som tillåter socialt liv och där båda kan jobba med någorlunda bibehållet löneläge. Kanske kunde vi skaffa oss en hund då.

Eller så säljer vi lägenheten i Jönköping, hyr ut den i Vällingby, magasinerar 75 procent av alla kläder och drar till Jilin. Såvida inte någon har två trevliga jobb att erbjuda i London. Eller Oslo. Eller Rom. Eller Paris. Eller Malmö, för den delen.

2 kommentarer:

Kristin sa...

Jag är själv men har rest så mycket på sistone att jag undrar när jag ska hinna umgås med bara mig. Så jag kan tänka mig en liknande tillvara med två personer, rätt kaosartat. Hoppas att ni kommer på någon bra lösning så att det blir mer ordning på torpet (även om jag misstänker att det är just där ordningen finns...) :-) Kram på dig.

Rabiatfeminism sa...

Ja, på Torpet är det fina rutiner som att sova, sätta på kaffe, gå och hämta tidningen vid brevlådan, hälsa på korna i hagen vid brevlådan, komma tillbaka och breda en leverpastejmacka med gurka. Sätta sig i A2-stolen och läsa tidningen och äta frukost. Sedan kanske pyssla lite eller åka en sväng med bilen eller ta en promenad i skogen.

Allt detta tillsammans med maken.

Skulle lugnt kunna jobba hemifrån på detta sätt om jag bara hittade någon arbetsgivare som tyckte det var en bra lösning!