måndag 21 september 2009

Högt värderade avsugningar

Jag har undvikit att blogga om det där mediefenomenet från Bjuv. Hon som suger av sin 30 år äldre make varje morgon. En make som för övrigt inte ser mycket äldre ut än sin hustru. (Hur bär man sig åt för att som 38-åring se ut som en überopererad 58-åring?)

Nä, utan uppmärksamhet från Kristdemokrater, Newsmill och Fredrik Skavlan (där sjönk han som en sten mot havsbottnen), så skulle Anna från Bjuv vara just Anna från Bjuv som flyttat från landet och sedan inte hördes av igen. Människan och hennes 1950-talsvärderingar får oförtjänt mycket uppmärksamhet, nu även i denna blogg.

Dock, jag måste dela med mig av Kaffepulvers betraktelse över de värderingar som Anna Anka företräder och varför Kristdemokraternas kvinnoförbund och partiledare inte vill ha henne i sitt parti med hänvisning till hennes värderingar. När Anka i själva verket står för exakt de värderingar som KD omfamnar. Kärnfamilj, stabilt äktenskap och valfriheten att stanna hemma och stötta man och barn. Om än att denna valfrihet är villkorad av makens pengar och att Anna suger av honom regelbundet så att hon får stanna som fru i familjen. Är det möjligen det där vanvördiga snusket om avsugning som får KD-kvinnorna att darra, och deras partisekreterare, Lennart Sjögren, att förtjusas?

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag har också alldeles medvetet undlåtit mig att späda på den spridning som denna kvinna har fått överallt. Mest för att jag inte ser hur hon kan förtjäna det. Hennes åsikter är troligen inte unika och jag försöker trösta mig med att jag kanske ändå är feminist för att även sådana som hon ska få finnas. Även om det svider.
Men att ge henne mer uppmärksamhet, det har jagprecis som du hållt mig aktivt ifrån, även om det kliat mycket i fingrarna.

Rabiatfeminism sa...

Ja, att jag till slut gav efter var nog mest för att få ge en känga till KD. :) Och lyfta fram den fina Kaffepulver-bloggen.