onsdag 2 september 2009

Fjädertjong

I eftermiddags kunde man i Kista skåda en kvinna i 40-årsåldern rattande en Peugeot över alla gatubrunnar och gupp som kom i hennes väg. I baksätet låg en bilmekaniker med örat mot sätet.

Sedan vi i 20 km/h körde över en vägbrunn i Lillån i somras, på väg från trevlig övernattning hos svärfar, så har det skramlat i bilen. Det började med att det sa TJONG. Fjädertjong. Sedan dess har vi plockat ut allt löst och lyssnat och försökt ställa diagnos. Vi trodde det var nån fönsterhiss i dörren. Teknikern på Peugeotverkstan menade att det kom från karossen.

Väl på verkstan igen hissades bilen upp och det tog ett tag innan han upptäckte att självaste fjädern vid vänster bakdäck faktiskt gått rakt av vid fästet. Efter detta skulle man ju tro att bilen skulle hänga men inte en Peugeot inte. Den har gått ett antal hundra mil genom Sverige och Danmark, åkt färja och börnat runt på värmländska grusvägar i fem veckor. Och imorgon är den tänkt att köra Jönköping tur och retur.

Nästa onsdag får bilen nya fjädrar och på fredagen är det dags för besiktning. Sicken tur att det inte var tvärtom.

2 kommentarer:

Sara sa...

Det första stycket fick mig att skratta högt för mig själv. Herregud, ibland tänker jag att man borde göra en dokusåpa av ditt liv. :)

Rabiatfeminism sa...

Ja, man får säga vad man vill men jag tycker nog att Peugeots mekaniker i Kista är rätt kul. Här fick jag ju själv vara med och jaga felet och fick en lektion i hur bilen funkar till på köpet.