tisdag 7 juli 2009

Prussiluskan Alvendal och parkbänkarna

Stadens stadsbyggnadsprussiluska Kristina Alvendal (M) har drivit igenom att staden skall uppföra 200 parkbänkar för små barn. Där skall de små barnen sitta och filosofera tillsammans med sina små vänner. Mata duvorna och kanske dricka en medhavd festis. För så gör ju barn i den åldern. Dom springer inte runt och leker och busar. Inte Moderaternas ungar i allafall. Därför kan nu de små vattenkammade liven glädjas åt att tant Kristina försett dem med parkbänkar. Något hon är mäkta stolt över.

Här har stan fångat in ett par barn och tryckt ner dem på en bänk. Ser dom ut som om dom tänker sitta där länge?

Frågan är om prussiluskan Alvendal inte har plockat sin syn på Stockholms stadsarkitektoniska utformning från 1700-talet. Då fanns inte några fula hus och barn var små vuxna som kunde sitta och kontemplera på en parkbänk i sina krinoliner. En i sanning värdig tidsålder.

2 kommentarer:

Malinka sa...

Inga barnbänkar i Vasaparken! Vafalls? Måste våra ungar fortsätta sitta på vuxenbänkar där? Skandal.

Rabiatfeminism sa...

Ja, jag var ute och kollade kring plaskdammen Grötfatet i Vällingby i morse, där de röda barnbänkarna skall placeras. De var ännu inte där. Sedan funderade jag över om jag någonsin sett några barn sitta på vuxenbänkarna. Och kom på att så nog inte var fallet, utan att de endera är i plaskdammen eller sittande/liggande på en filt på marken. Men nu får dom alltså sitta där och dingla med benen, lite mer ståndsmässigt.