tisdag 14 juli 2009

14 juli

Som av en händelse råkar Victoria Berndatotte vara född den 14 juli. Den 14 juli var som bekant startskottet på franska revolutionen. Denna dag år 1789 stormades Bastiljen i Paris. Tre och ett halvt år senare choppades kungens huvud.

Själv tycker jag det skulle räcka med att Carl Gustaf Bernadotte pensionerades och Victoria Bernadotte i stället kandiderade i ett presidentval. Då fick ju folket välja. Men sådana demokratiska rättigheter ligger dessvärre inte för folkmajoriteten och borgarmedia i Sverige. Bättre hålla fast vid ofrihet, icke-systerskap och ojämlikhet. Och slopa LAS.

Här i Vällingby sörjer vi vår Midsomer-tisdag och kör en extra dos Sopranos i stället. Maffiaimperiet som är ungefär lika demokratiskt som vårt statsskick.

Uppdatering 1: När jag tänker på det. Monarkin måste vara Sveriges mest flagranta LAS-exempel. Här har vi en släkt som sitter där dom sitter enbart för att deras släkt suttit där länge.

Uppdatering 2: Den lille mannen skriver klokt om vårt politisk-filosofiska arv. Kloka inlägg gör också Peter Andersson och Svensson.

4 kommentarer:

DLM sa...

Frågan är: Varför finns kungen? Svar: För att svenskarna är för lorkade för att förstå att göra sig av med honom. Det finns ingen filosof värd namnet som på allvar propagerar för ett monarkiskt styrelseskick...

Rabiatfeminism sa...

Nej, bara tanken är ju absurd i en demokrati. Det skojiga blir ju när ledarskribenter i borgarpressen å ena sidan propagerar för monarki men å andra sidan anser att LAS förhindrar att den mest kompetente får jobba kvar. Eah? Monarkin är väl för fan LAS i kubik!

Peter Andersson sa...

:-) hehe..den där kopplingen mellan LAS och monarkin som jag inte hade hittat..hittade du. Strålande analys :-)
p

Rabiatfeminism sa...

Tack Peter. :) Och visst visar det på dubbelmoralen hos den som tycker LAS är ett problem men inte monarkin.