söndag 5 juli 2009

No shit!

Veckans roligaste är nog brittiske utrikesministern David Milliband i sina kommentarer till brittisk medias "scoop" om att MI6-chefens fru lagt ut uppgifter om sig och familjen på Faceboook. Som om spionerna där ute fick mer info från att få veta uppgifter som man kan ta reda på via telefonkatalogen eller vilka badbyxor MI6-chefen har på semestern. Då är de nog mer intresserade av utrikesministrar som bloggar intensivt.

Svenska bloggare går i spin hur korkad "kärringen" är och någon kommentator tycker hon skall söka tröst hos Gudrun Schyman. Ungefär samma nivå på svenska kommentatorer, brittisk media som på P1:s Medierna ikväll. De som försökte rentvå Evin Rubars könkrigsdokumentär från 2005 genom att påstå att könsmaktsordningen innebär att man anser att "män slår för att dom är män".* Och att Rubars sena intervju med Ireen von Wachenfeldt var helt i sin ordning.

Där någonstans stängde vi av radion och började lyssna på Ian Mc Ewans Lördag på ljudband istället.

* Inte att det t ex är en stor majoritet män som slår och att man inte enbart kan förklara detta med att de är sjuka, påverkade osv, utan måste titta på varför det just är män som är överrepresenterade i alla våldsstatistik. Detta innebär inte enligt könsmaktordningen att ALLA män är biologisk predestinerade att slå. Få feminister hävdar att alla män som slår eller begår våld är mentalsjuka eller drogmissbrukare. Denna väsentliga skillnad mellan SVT:s och SR:s definition och forskare och feministers definitioner av begreppet könsmaktsordning är oerhört intressant.

Inga kommentarer: