tisdag 14 juli 2009

Könsstereotypernas mecka - Grand Hotel i Lund

Sitter här och funderar på att boka något trevligt boende en natt på semestern. En liten överraskning för lille mannen. Då vi båda varit fattiga studenter i Lund tänkte jag att vi kanske kunde köpa oss en lyxig natt på Grand Hotel i Lund.

Det var ända tills jag tog del av deras erbjudande Lady Deluxe. Grand Hotel i Lund lever uppenbarligen kvar på Fritiof Nilsson Piratens tid:


"Grand Hotel har invigt fyra stycken hotellrum, speciellt till våra kvinnliga resenärer. Hotellrummen har en fräsch feminin inredning med krydda av skönhet och lyx.Slå dig ned i en fåtölj, njut en kopp te och bläddra i härliga modemagasin eller sticka några varv på rummets egen stickning (som växer i sin korg för varje ny gäst). I badrummet finns morgonrock, badsalt, skönhetsprodukter till både hud och hår. Det finns även möjlighet att beställa upp ett fräscht fruktfat till hotellrummet och njuta av underbar tryffel. /.../ Vi hälsar alla sköna damer välkomna till oss på Grand Hotel!"

Spana särskilt in bilden som Grand i Lund lagt in bredvid texten.

Så de blir att söka sig till något ställe som inte värderingsmässigt lever kvar på 1950-talet.

7 kommentarer:

Sara sa...

Ja men ska man skratta eller gråta? Klart man ska fara på hotell, leka kvinna och sticka lite! Ingår det att man får stryka herravdelningens skjortor också?

Rabiatfeminism sa...

Hade kunnat vara så om inte män varit diskriminerade. Ingen Gentlemen Deluxe inte. Om man nu inte skall tolka det som att resten av rummen är för herrar.

Korpen sa...

Nog för att jag faktiskt råkar tycka om att sticka... i lagoma doser. Men det där är ju hysteriskt roligt. (Eller kanske fruktansvärt sorgligt, jag kan inte riktigt bestämma mig).

Rabiatfeminism sa...

Korpen,
Ja det kan säkert vara trevligt med lite handarbete. Liksom med te i en skön fåtölj. Men det här är ju bara too much. Sökte i Sydsvenskan för att se om någon annan uppmärksammat det men det verkar inte så...

Petra sa...

Undrar vad de har på "herr-rummen", tv-spel?
En halvtrasig motor att mecka med!? :-)
/petra

Petra sa...

Undrar vad de har på "herr-rummen", tv-spel?
En halvtrasig motor att mecka med!? :-)
/petra

Rabiatfeminism sa...

Ja det kan man verkligen undra. Som en ex-kollega (man) föreslog: Massor av utrymme på golvet att slänga skitiga kalsonger på.