fredag 19 mars 2010

Love and republic 19 juni

Idag när jag vaknade hade jag fått brev. Ett trevligt brev som jag klipper in i sin helhet här nedan. Och glöm inte boka in den 19 juni i almanackan! :)

"Hej!

Republikanska Föreningen (RepF) har på senaste tiden fått stort medialt genomslag i TV, radio och olika dagstidningar. Företrädare för föreningen har bland annat framfört kritik mot SVT:s sätt att sköta sitt public service-uppdrag när det gäller bevakningen av det förestående kungliga bröllopet, och argumenterat för att ärftliga offentliga ämbeten inte är förenligt med demokrati.

RepF mobiliserar nu krafterna för att, även under upptrappningen till kronprinsessbröllopet, kunna tränga igenom med det demokratiska budskapet. I detta syfte har föreningen för första gången anställt en generalsekreterare, Mona Abou-Jeib Broshammar, som inledde sitt arbete i måndags. Varmt välkommen Mona – du behövs! Läs mer om Mona.


Möjligheterna att få gehör är stora när nu två förestående prinsessbröllop placerar monarkifrågan på agendan. Vi vill fortsätta med att föra ut vårt budskap och lyfta fram tänkbara alternativ till monarkin, i form av slopat statschefsämbete eller (direkt- eller indirekt vald) president. För närvarande genomför RepF också en översyn av öppna och dolda kostnaderna för kungliga bröllop och för monarkin.

Men vårens största tilldragelse för RepF går av stapeln den 18-20 juni. Samtidigt som Victoria Bernadotte och Daniel Westling gifter sig genomförs nämligen i Stockholm den allra första European Republican Convention, med inbjudna företrädare för de republikanska rörelserna i monarkierna Norge, Danmark, Storbritannien, Belgien och Nederländerna. Detta europeiska möte syftar till att vidareutveckla samarbetet i republik- och demokratifrågor.

På kvällen den 19 juni anordnas en stor fest med uppträdanden av kända artister under parollen ”Love and Republic”. Till skillnad från andra pågående festligheter är de som medfinansierar tillställningen också välkomna att delta, och som medlem får du möjligheten att köpa biljett först! Mer information kommer snart.

För att kunna fortsätta vårt arbete behöver vi dig som medlem (om du inte redan är det). Föreningens verksamhet är beroende av medlemsavgifter och donationer, då den inte är berättigad till föreningsstöd. Samtliga styrelsemedlemmar arbetar helt ideellt. För 200 kronor blir du medlem och stöder vårt opinionsbildande arbete. Gå in på denna länk.

Välkommen som medlem i Republikanska Föreningen!

Republikanska Föreningens styrelse"

Inga kommentarer: