måndag 4 maj 2009

Män som inte älskar sina kvinnor

Aftonbladet kör just nu en artikelserie om kvinnor som dödats av sina män. Journalisterna i fråga bloggar om de reaktioner de får på artikelserien. Här kommer ett inlägg där en polis berättar om den vanmakt han/hon känner över att gång på gång få ingripa i samma hem. Kommentarerna till inlägget är mycket talande.

Och jag kan bara instämma med Sara som kommenterar. De här männen älskar inte "sina" kvinnor, det är kvinnorna som älskar männen och måste inse att den som älskar inte slår. Och när de väl insett detta måste dom få skydd från samhället. Så att det inte går för dem som för alla de 153 kvinnor Aftonbladet porträtterar.

Sen tycker jag, som vanligtvis ogillar när man hänger ut brottslingar i media, att man gott kunde göra ett liknande collage över männen. Det behöver inte vara med foto och verkligt namn men jag vill veta vilka de är, vad de jobbar med, uppväxt osv. Jag tror nämligen att det skulle vara mycket talande. Nära 65 procent av Aftonbladets läsare säger sig nämligen känna någon som utsatts för våld i ett nära förhållande.

Inga kommentarer: