onsdag 6 maj 2009

Långnäsa

Tvenne ledande Sverigedemokrater foro till Färöarna och fick sig där till livs ett storartat tal av en stolt "skandinavisk broder". Vilket de sedan foro åter över havet, hem till gamla Svedala och skrev om i sin tidning.

Bara att den "stolte nationalisten" var en komiker som driver med just sådana som Sverigedemokraterna. Det sorgligaste i historien är nog presschefen och artikelförfattaren Mattias Karlssons bortförklaringar. För fan, ni gjorde inte er research genom att kolla upp talaren innan ni skrev. Snyggast är att erkänna att ni blev blåsta och visa lite självdistans. Men sådant är ack så svårt när man är allvarlig.

6 kommentarer:

Christian Westling sa...

Jag var en av de SD:are på plats och hade väldigt svårt att tro att det var ironi, flera människor vi pratade med instämde med Haldurs hyllning. Även flera självständighetspolitiker vi blev vänner med.
I vilket fall så var färingarna ett väldigt nationalistisk folk, till skillnad från det oikofobiska Sverige.

Ganska tramsigt att dra upp det här ett år efteråt. Vi gjorde en feltolkning av en text på främmande språk; skulle det göra oss till sämre politiker? Knappast.

Rabiatfeminism sa...

Nä, men ni gick ju på det. Då är det bara att konstatera att 'ja, vi blev blåsta, haha'. Att argumentera emot i ett sådant läge gör inte situationen bättre. Se det som ett tips.

Kent sa...

Läs Mattias Karlssons inlägg som krossar alla löjliga påståenden och insinuationer från Sydsvenskan:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2009/05/07/klarlaggande_kring_faroisk_missuppfattni

"Summa summarum så blir vi nu hånade i svenska medier för att vi inte genast förstod att ett nationalistiskt tal, hållet av en nationalistisk politiker, på ett språk vi inte behärskar, under ett nationalistiskt nationaldagsfirande i ett nationalistiskt land, egentligen var en antinationalistik satir.

Beträffande det sistnämnda så kan jag rekommendera Orrenius att faktiskt besöka Färöarna och tala med människorna där på samma sätt som vi gjorde."

Christian Westling sa...

Jag hänvisar till min eminenta pressekreterare som klargör vår vistelse ganska bra.

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2009/05/07/klarlaggande_kring_faroisk_missuppfattni

Rabiatfeminism sa...

Ja men det förstärker ju bara bilden av SD som gravallvarliga och lättstötta som hela tiden försöker skylla ifrån sig för att de blivit blåsta av en komiker.

Men mig gör det inget att ni inte har en vettig mediestrategi.

Emil Andersson sa...

Sverigedemokraterna missuppfattar ofta såna här mediesammanhang, se bara här;

http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=sverigedemokrater_tog_filminspelning_pa_storsta_allvar.html