söndag 10 maj 2009

Comhemhelvetets halvkriminella verksamhet

Jag blir galen! Den lille mannen är en mycket timid person när det gäller att säga ifrån mot folk som vill pressa på honom något. Han har dock tränat upp sig i att snäsa av telefonförsäljare genom att helt enkelt bara slänga på luren i örat på dem när dom ringer på dygnets alla timmar och vill pracka på oss sin skit.

Comhem har en särskild plats i telefonförsäljarnas helvete. Nu är det förmodligen fler än vi som ber dem fara och flyga när de ringer. Alltså har de kommit på att dom kan skicka ut Mattias till oss. Mattias är försäljare och ringer på dörren hos vankelmodiga, timida personer som lille mannen i hans övernattningslägenhet. När inte hans arga fru är där och kan mota bort dem.

Detta får till följd att lille mannen en dag glatt meddelar att nu har han sänkt våra bredbandskostnader från 668 kr till 398 kr! Jaha, säger den misstänksamma frun och frågar vad han tvingades förbinda sig för då. Jo, att vi behåller Comhemhelvetet i tolv månader samt att jag sänker mitt abonnemang från Large till Medium.

Ingen av oss vet var vi bor om tolv månader. Lille mannen vet inte om han har jobb efter 1 augusti i år. Ändå charmas han av den påstridige Mattias och tecknar abonnemang för oss båda! Comhem låter alltså andra teckna abonnemang för mig och meddelar inte mig på något sätt. De kontrollerar inte om han verkligen är min man, det räcker med att han har mitt personnnummer. Och även om han är min man ger det honom ju ingen teckningsfullmakt för mig. Jag skulle inte, om inte min man sagt det, fått veta något förrän mitt abonnemang ändrats helt "out of the blue". Är detta verkligen tillåtet? Maken skrev under med "NN (Mitt namn) genom NN (hans namn)" och detta accepterar Comhem som bindande kontrakt med 14 dagars ångervecka som jag inte får information om. Det är ju för fan kriminellt!

När jag av maken får pappren i min hand står ingenstans vad det skall kosta. Den lille mannen hade försökt förklara att jag betalade en hundring mer i månaden än han (jag har ett Large-abonnemang) men fått svaret från Mattias att något sådant abonnemang hade dom inte. Så det beslutades i min frånvaro att jag skulle ha ett Medium-abonnemang för 199 kr i månaden i tolv månader.

Nu har jag fyllt i ångerpappren och hoppas få iväg dem i tid för att häva hela arrangemanget. Samt skrivit till på pappret att
"OM VI ÖNSKAR ÄNDRA VÅRA ABONNEMANG RINGER VI ER!"

Nu skall jag börja träna lille mannen i att slänga igen dörren i ansiktet på bettlare, precis som han lärt sig göra i telefonen. Känner mig som Görel i Mia och Klara. Brrrrrraaaaa!

Sen blir det nog så att vi ringer Comhem och säger upp våra abonnemang helt. Har inte Tele2 ett rätt sheep erbjudande om trådlöst internetabonnemang?

I övrigt slår Johan Hakelius huvudet på spiken i gårdagens Aftonbladet. Kanske är vi alla lurade.

"Hur som helst, alla hatar Comhem. De hatar deras telefonköer. De hatar deras beskäftiga tekniker som alltid antyder att alla fel beror på miffokunder som inte fattat att de ska trycka in stickproppen i vägguttaget. De hatar deras äckliga små dockor i tv-reklamen."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Comhem är företaget från underjorden... DLM

Rabiatfeminism sa...

Ja, och försöker snärja små oskyldiga män i sitt satans garn.