fredag 25 juli 2008

Lille mannen och ABBA

Dags att avslöja resultatet från veckans fråga. Kommer den lille mannen ha omvärderat sin njugga inställning till ABBA efter att ha sett filmen Mamma Mia? 57 procent svarade "Ja, självklart!", 43 procent svarade "Nej, han är ju från Örebro". Det rätta svaret är lika svävande som resultatet från omröstningen.

Lille mannen själv säger att hans njugga inställning till ABBA föddes 1974 då gruppen vann Eurovisionsschlagern med Waterloo. Han själv var då inne på Black Sabbath, Uriah Heep och Deep Purple och tyckte, som 19-åring att ABBA var ett gäng töntar, som gjorde musik för töntar.

En omvärdering av denna uppfattning kom redan i samband med filmen Priscilla - Queen of the Desert. Om Mamma Mia ändrat hans uppfattning ytterligare, eller om det är ren nostalgi på äldre dar ("där man plötsligt gillar sådant som man tyckte var skit när det begav sig") vet han inte, men heeeelt dålig är inte musiken.

Omdömet blev: "Det var väl inte slöseri med tid i alla fall." Vilket översatt från Närkingska betyder ungefär "Det var rätt OK".

Personligen är jag lite besviken och kan väl konstatera att , har du sett musikalen på plats i London, gå inte och se filmen! Njut i stället av minnet.

Inga kommentarer: