fredag 4 juli 2008

Hur laenge sitter Elbegdorj kvar?

Asian Gypsy skriver idag om hur DP:s ledare Elbegdorj försöker skylla ifrån sig på sin blogg. Han är ett litet lamm som inte vill se sin egen inblandning i den situation som uppstod i tisdags. I själva verket var det förmodligen MPRP själva som förstörde all dokumentation från partiets 80-åriga historia, stal sina egna hårddiskar och brände ner sitt stora högkvarter. (Huset sägs vara färdigt att kollapsa.) Vi var där och såg under vilken flagg demonstranterna agerade, men om man skall tro Elbegdorj var dom väl förklädda. Hans eget tal om fusk utfördes väl egentligen av en buktalare från MPRP.

Han säger också att om valet utförts korrekt skulle DP fått 64 mandat av 76. Det säger väl en del om parlamentledamoten och partiledaren Elbegdorjs verklighetsförankring. I varje vallokal satt representanter från alla partier, dessa har också varit med vid rösträkningen. För att MPRP:s representanter skulle ha lyckats sänka DP från 64 till 26 mandat så måste DP:s valobeservatörer varit helt blinda, döva och ja, rent komatosa.

Andra inom det s k demokratiska partiet säger sig villiga att ta över. Tro fan det.

Man skulle kunna säga att Elbegdorj missat det gamla tvärsäkra tipset, att om du trampat i skiten, stå still!

För övrigt finns det mycket bra texter på ovanstaände blogg.

Vi är här på Internetcafeet en sväng innan vi far ut till landet. Kommande två nätter blir nog i gercamp. Lite lunch skall vi nog hinna med också, men det börjar bli trist att inte kunna dricka öl och vin till maten när man nu äntligen har semester. Alkohol- och utegångsförbudet gäller dock bara i UB så vi hoppas få oss en Chinggis Beer före kvällen är över. Risken är annars, med Nadåmfirandet (mongolernas midsommar) närmande sig, att vi bjuds på Airag (fermenterad stomjölk, garanterad att framkalla laktosintolerans)... Huva!

Inga kommentarer: