onsdag 9 april 2008

Onsdag i Dubrovnik

Konferensen aer avslutad och den lille mannen har anlänt till Dubrovnik. Fantastisk konferens med kvinnor (och några män) från södra och östra Europa.

Jag och lille mannen bor på hotell ute i Babin Kuk (jo det heter så till vår stora förtjusning). Utsikten från balkongen är bedårande.


Allt fint jag hört om Dubrovnik är sant. Inte konstigt att Carl Bildt skaffat sig ett sommarhus här nere. Pernilla och jag har grämt oss över att vi fastnade på Korfu på den där tågluffen och aldrig åkte till Split och Hvar som planerat. Det var 1988. Sen kom kriget. Dubrovnik drabbades rätt hårt av anfallen från Jugoslaviska armén. Men nu är allt renoverat, särskilt takpannorna som alla ser ut att vara ganska nya. Har vi sett vid vår tur uppe på stadsmurarna idag. Inte så konstigt kanske.


Lunch har vi intagit pa Lokanda nere i gamla hamnen, efter rekommendation från Claudie och Cristina som var där i helgen. Dessa två damer bor i Bryssel så tips om bra skaldjursrestauranger tar man på största allvar. Otroligt! Musslor och bläckfisk som vi sällan fått dem tidigare. Kroaternas goda bröd. Gott, svalt vitt vin, fina oliver, tomatsallad som vore det mitt i sommaren. Allt för sisådär en 250 spänn. För två. Med solen gassande över oss, katter, duvor, samt fiskebåtarna som kommer in från havet.

Det hela förgylldes av rapporter fraan Linda och fabrodern om mörker, snöglopp och 4 plusgrader i Sverige.

Semester i södra Europa i april är inte så dumt. Det borde man göra varje år.

Resten av veckan fundrar vi över båttur till Lokrum (ön utanför Dubrovnik som tydligen har en fantastisk park med påfåglar och tropiska veaxter), eller biltur till Mostar i Bosnien, eller till Montenegro kanske? Eller så spatserar vi bara runt här i den fantastiska stan och dricker gott kaffe och ett och annat glas vin.

Och det bästa med att resa innan turistsäsongen börjar är givetvis att de bofasta tycker det aer kul att man kommer. Fast man får tänka sig för vad man säger, svenska verkar ganska gångbart, inte helt otippat. :)

2 kommentarer:

Sara sa...

Åh, avis jag blir! Hoppas ni har det så himla trevligt!!

Bloggerskan sa...

Ja, vi goer vad vi kan. Tar det vaeldigt lugnt. :)