lördag 12 april 2008

Lördag i Dubrovnik

Dagen innan hemfärd. Nog tur att vi avstod från resa till Mostar då jag fick akut magknip igår och ett tag trodde jag skulle få uppsöka läkare. Den lille mannen var orolig och kände sig otillräcklig, han är ju doktor men inte specialiserad på magar... Men fosterställning i hotellsängen och en dos brittisk deckare (Messias) på TV:n fixade det hela, så idag mår jag bra igen. Kan det ha varit Kanal 9-abstinens som drabbade?

Läser om kroaternas nationella rörelse på 1800-talet (något senare än grannarnas) och serber som vill ha en hamn. Det senare skulle kunna skaffas om man la beslag på Bosnien och Herzegovina. Det var faktiskt något jag inte kände till, att de har en hamn. Strax norr om Dubrovnik når B&H fram till havet och skiljer av södra Dalmatien från resten av Kroatien.

Den lille mannen sitter bredvid och tittar på film på Aftonbladets sajt om en tomte som visat sig i Argentina. Han säger förnöjt att nu finns det till och med på film, behövs det mer bevis för att tomtar existerar? Kommer säkert på en blogg nära oss.

Inga kommentarer: