tisdag 18 mars 2008

Värmlands Folkblad agerar med vett och sans

Idag meddelar Värmlands Folkblads chefsredaktör Peter Franke att tidningen stängt ner bröderna Schulmans blogg. Detta efter att kommentarerna på bloggen barkat iväg och blivit riktigt otrevliga. VF vill ta ansvar för hur vi talar till och om människor.

Frågan är när Expressen, Aftonbladet, DN och Svenska Dagbladet skall ta detta ansvar. Deras kommentarsforum osar ofta av hätska, hatiska påhopp från fega, anonyma människor med hävdelsebehov. Människor som med anonymiteten som skydd kan häva ur sig precis vad som helst. Läsarna kan inte bilda sig en uppfattning om vilka dom är eller hur många dom är. Vi översköljs bara av deras hat.

Peter Franke och Värmlands Folkblad skall ha heder av att ha satt ner foten mot de anonyma fårskallarna.

2 kommentarer:

Sara sa...

Personligen tycker jag väl inte att det bara är kommentarerna i brödernas blogg som är över gränsen, även om de nu ändå lyckades hålla sig skapligt schyssta. De bjuder så att säga in till det.
Har aldrig förstått storheten med någon i den där klanen. Och uppenbarligen tål de inte skämt själva så bra...
http://henrikschyffert.blogspot.com/2008/03/svrt-med-humor.html

Bloggerskan sa...

Nä, Förstod det som att det var de själva som öppnat för det hela. Men jag hänvisade till chefredaktörens ledare där han egentligen inte pekade ut Schulmans. Vilket han iofs har gjort på annat håll.

Och nej, jag fattar inte heller deras storhet...