söndag 2 mars 2008

Rädda allmännyttan

I Hässelby har en aktionsgrupp bildats för att rädda allmännyttan. Den demonstrerar och manifesterar för att slippa se sina bostäder köpas upp av privatvärdar. Men högerstyret i staden har bestämt sig. Sälj ut allt, så att ingen återvändo finns, innan vi petas från makten 2010. Som med Bromma flygplats som man nu i kommunstyrelsen fattat beslut om att den skall finnas kvar i minst 30 år och att det inte skall gå att säga upp. Skriv på för så lång tid som möjligt så att det inte skall gå att ändra även när vi inte längre sitter vid makten.


Att rösta på högern i senaste valet var en dyrköpt erfarenhet för såväl svenskar som stockholmare. Man verkar ha röstat på något som man ändå inte trodde skulle ske. Eller så trodde man att det går att ändra när man själv ändrat sig och röstat bort dem om fyra år.


Inte så. Både regeringen och kommunens styrelse anser sig ha mandat för dessa förändringar. Frågan är dock om dom verkligen har det, rent opinionsmässigt. Till och med i högerorganet Svenska Dagbladet är en majoritet för att vi skall ha en allmännytta. Är det kanske t o m så att även de som kommer rösta på högern i nästa val tycker att deras nedrustning av allmännyttan och utförsäljning av våra gemensamma tillgångar är att gå för långt?

Inga kommentarer: