måndag 30 november 2009

Tuves och Luvas jul - ett akvarium av glas och neonljus

Tuve och Luva hade knappt hunnit anlända till Vällingby innan deras landlady erbjöd dem att följa med till Kista Galleria. Där fördrev dom tiden med fika och shopping medan den nu mera nytvättade Peugeoten fick en ny ruta. Inte bara fanns det människor där ute i världen som bedrev trafficking med skumtomtar, de slog sönder varandras bilrutor också. Bara på kul sådär. Det här var andra gången på ett år det skett, berättade landladyn bittert.

Men biltvätten var kul, tyckte både Tuve och Luva. Så mycket skum (!) och vatten; som att sitta i ett akvarium fast tvärtom! Kista Centrum var också som en samling akvarier, med en massa fiskar i kulörta färger och varierande mönster som simmar omkring i skarp belysning. Glitter, kulor och girlanger gnistrade ikapp för att locka till julshopping.

Men Tuve och Luva hittade strax ett gäng glammiga kusiner, Glamourtomtar, som hade party i ett akvarium, tillsammans med en ganska stiff snubbe i jeans och palestinasjal. Kanske påminner det landladyns ömma moder om hur det brukade gå till när hon och hennes då betydligt mindre men desto hyperaktivare dotter besökte Karlstads klädbutiker på 1970-talet. Man kan ha mycket kul i skyltfönster!