tisdag 17 november 2009

Dag 5 - mellis för uttråkade

Idag är femte dagen på mitt nya liv som icke anställd. Uppe med tuppen, d v s lille mannen, i morse och åt frukost tillsammans med honom och Svenska Dagbladet. Sedan en scanning av alla lediga jobb i Jönköping. Det gick ganska snabbt. Så ett försök att via mejl få kontakt med arbetsförmedlingen med frågor kring ett föredrag om starta eget som dom skall ha på torsdag. Ännu utan resultat.

Konstaterar att jag som 41-åring får vänta till vecka 50 med influensavaccin. Lille mannen får sin spruta på jobbet på torsdag. Densamme fyller år på fredag varför jag idag också varit på A6 och köpt presenter till honom.

Läser i Aftonbladet om en 26-åring i Eskilstuna som inte haft ett enda jobb sedan hon sommarjobbade som 16-åring. Undrar vad som är problemet, egentligen, vilket ju inte framgår av artikeln. Liksom dokumentären på TV igår där en man dräpt sin bror och TV4 gjort en timmes dokumentär om detta utan att lyckas förklara några bakomliggande faktorer. Det framstod som att dråpet bara skett out of the blue, även om man fick känslan av att det var mycket som inte berättades.

Samtidigt försörjer vi via skattesedeln Victoria Bernadotte som köpt sig (?) en Hérmès-väska för 100 000 lök. Aftonbladets modereporter Sofi Fahrman jublar. Deras politiska kommentator Lena Mellin talar om förvrängda perspektiv.

Ikväll blir det stekt torsk med örtsås och potatis här i verkligheten.

Inga kommentarer: