fredag 6 juni 2008

Solsting i Jönköping

Får ständiga rapporter från Axelsson och RH som befinner sig i Paris och rapporterar så snart de slagit sig ner för ett glas vin. Vilket är ganska ofta. Där kan man åtminstone få sig ett glas vin utomhus, till skillnad mot i staden Jönköping, där kommunen verkar styras på samma sätt som Karlstad och Örebro på 1980-talet.

Lille mannen och jag slog oss idag ner på stranden och efter ett tag vandrade vi iväg in mot stan och kom då till en nyöppnad krog, Strand. Där beställde lille mannen varsin svalkande alkoholhaltig dryck till oss och glada i hågen försökte vi slå oss ner i skuggan på terassen varpå ägaren upplyste oss om att tyvärr hade han inte tillstånd för servering av alkohol där ute. Han hade i veckan förlorat i Länsrätten och tänkte nu överklaga till Kammarrätten men trodde sig inte få rätt förrän i EU...
Nu känner jag inte till rättens motiv för att avslå hans önskan att på sin krog få servera ett glas vin ute på terassen. Men det får ju garanterat till följd att folk söker sig någon annanstans. Om nu sådan annanstans finnes i denna stad. Att den frireligiösa rörelsen är stor här i stan vet vi, och nu också att nykterhetsrörelsen fortfarande verkar stå dem nära. Tycker änna lite synd om krögaren med den nya, fräscha restaurangen där lycka till-blomstren fortfarande ståtade.

På vägen hem fick jag stifta bekantskap med familjen Knipa som maken pratat så lyriskt om. Och visst var mamma Knipas barn otroligt söta! De höll på att lära sig dyka, på detta karakteristiska hopp-dyk-sätt. Rätt gulligt.

Sen fick vi också bevis för att Andy i Little Britain varit på besök, i en björk i Jönköping.

Klicka på bilderna för större upplösning.

Inga kommentarer: