onsdag 25 juni 2008

Landade!


Saa har vi landat i Ulaanbaatar! Laat oss saega saahaer: Att flyga via Moskva rekommenderas inte! Inte bara foer att Aeroflot erbjuder kaerror som faar en att kaenna sig som fastspaend i en tvaangstroeja, utan ocksaa foer att Moskvas flygplats konkurrerar med Frankfurts paa listan oever Vaerldens Vaersta Flygplatser. Inga sittplatser utom i serveringarna. Ingen mat, bara plastmackor som serveras direkt i sitt haardplasthoelje, som man brukar koepa dem paa macken. Bestaellde en club sandwich i en pub och fick en saadan macka framslaengd paa bordet. Baconen loes med sin fraanvaro och hade ersatts med fettslamsor. Kycklingen var naagon slags smet. Kaffet kostar 75 kronor koppen. Saa vi ser inte fram emot hemfaerden.

Paa puben spelade dom foer oevrigt Hero med Charlotte Perrelli, vilket ju var lite komiskt.


Dagen idag har vi koerts runt paa stan av den tjaenstvillige Bat Erdene som sett till att vi faatt printa, kopiera och fota. Sedan besoekte vi Nationella Valkommitten och imorgon bitti skall vi faa vaara ackrediteringar. Jag aer inbjuden som Professor Brikells assistent och har i min hand faatt en liten groen folder daer jag kan laesa om the law on elections to the state Great Hural (Ikh Kural, parlamentet, stora raadslaget). Hela proceduren hos valkommitten gick paa mindre aen fem minuter. Detta skall vi foermodligen tacka Bat Erdene foer som sett till att vi haft alla papper i ordning och som foerde vaar talan. Annars brukar vaesterlaenningarna faa sitta utanfoer och vaenta i timmar...

Ikvaell blir det middag paa Modern Nomads med Berndts mongolgaeng. Det kan ju bli spaennande, med tanke paa alla historier man hoert om dels dem, dels mongoliska mat- och dryckesvanor. Men ingenting kan bli vaerre aen plastmackan i Moskva.

Paa bilderna syns vi utanfoer den nyligen omdoepta flygplatsen. Allt heter naagot med Djingis haer. Samt Bat Erdene och lille mannen inne paa butiken daer man koeper telefonkort. Telefonkort aer stoort i UB.

Inga kommentarer: