fredag 13 juni 2008

Dagens fågelspotting, sorkjakt och Homicide - Life on the Street

Igår anlände den lille mannen till sommarparadiset. Han kom på den strålande idén att i stället för att kissa i diket bakom huset så kan man låta sitt vatten i lämpligt sorkhål. Vi har ett par stycken där ute. Milt uttryckt. Gräsmattan ser ut som en schweizerost och under trädgårdslandet (som lagts i träda under en pressening) har dom små kräken öppnat Hotell Sorken.

Råttgift under trädgårdslandet känns inte som ett alternativ. Katten som brukar hälsa på och rovfåglarna verkar inte kunna hålla efter denna plåga heller. Vitlök tycks dom inte regagera på, det har jag redan stoppat i hålen.

Så nu testar vi urinterror mot skadedjuren. Dessutom lär det vara bra för jorden.

På väg till jobbet mötte jag familjen Trana, mamma, pappa och barn, på ett fält. Stannade för att fota men då drog dom iväg, springande in i skogen. Ungen såg rätt cool och ullig ut och sprang som Roadrunner ungefär.

Igår införskaffade jag tre DVD-boxar med Uppdrag Mord - Homicide Life on the Street. Underbart! Vi kollade första avsnittet, det där Bayliss kommer till stationen för att börja jobba där och genom obegripliga vändningar blir partner med den högst ovillige, och odräglige, Pembleton. Lille mannen missade obegripligt nog serien när den gick på TV. Hans första kommentar var när han såg Bolander:

- Skrik som en gris!

Ser nu fram emot 54 sköna avsnitt i sommar! Kanske kan man få idéer på hur man mördar sorkar.

Inga kommentarer: