torsdag 19 juni 2008

"Aj, aj, aj! Aj, aj aj!"

Lasse Granqvist, i radio efter att Ryssland gjort mål nummer två på Sverige i fotbolls-EM och skickat dom slöa, gamla svenskarna ut ur turneringen. Ryssland verkar starka nu, Hockey-VM, Melodifestivalen och nu är dom i kvartsfinal i Fotbolls-EM. Fotboll är stort i Ryssland, jag vet för jag var där under VM 2002. På tisdag passerar vi åter Ryssland, om än bara för att byta plan.

Avgå, Lagerbäck skriker idag besvikna tidningskrönikörer som som vanligt förväntat sig alldeles för mycket. Att Lagerbäck tagit svenska fotbollslandslaget till vartenda mästerskap som finns under sin tid som tränare är det ingen som tänker på en dag som denna. Det är samma kör som gärna sett att Christer Björkman avgått efter Schlagerfestivalen. Kanske borde dom hantera sina egna högt uppskruvade förväntningar i stället?

Svenska Dagbladet frågar läsarna vad som är viktigast på midsommarbordet i morgon och för en gångs skulle svarade jag som majoriteten av Svenskans läsare, utan gräddfilen smakar ju sillen och potatisen inte som midsommar. Men dom har glömt den gräsligaste av lökar!

Nu beger vi oss ut i klorofyllen för en skön, förhoppningsvis regnfri, midsommar. Dags att njuta över att det är ljust, för snart blir det mörkare, som örebroaren vid min sida skulle ha uttryckt det.

Inga kommentarer: