torsdag 26 juni 2008

Frank Mongolian hospitality

Igaar kvaell bjoeds vi paa mat paa Modern Nomads av Bat-Erdene, Luya och Soyol-Erdene. Det hela boerjade med att Bat-Erdene talade om att fisk kunde jag ju inte vaelja, det aeter jag ju hela tiden hemma ju. Saa jag valde kyckling och flaesk som lagts samman med ost och svamp och friterats. Vaeldigt mongoliskt tyckte jag, men jag klarade ju inte att aeta upp allt och tvingades laemna haelften, naagot som aer ohyggligt ouppfostrat i det haer landet. Men inte lika illa som att inte dricka upp hela sin Djingis Beer eller hela glaset Djingis Vodka. (Bilder kommer foer att visa glaset som innehoell 10 cl vodka.) Lille mannen som inte kan skylla paa att han aer en vaesterlaendsk kaerring fick snaellt dricka tre glas (30 cl) vodka. Mongolerna hade fixat det saa fint att gaesterna fick 10 cl i glaset medan de sjaelva fick 5 cl.

Som om det inte raeckte med att Brikells fru var en kaerring naer det kom till sprit saa hade vi ju varit ihop i tre aar nu och inte producerat ett enda barn. Detta var ju fullstaendigt oacceptabelt. Barn fixar man ju bara man vill. Att bara en i saellskapet (Luya) aer foeraelder har inget med det hela att goera. Dom daer svenskarna faar nog rycka upp sig, daaliga paa att dricka, daaliga paa att goera barn och inte kan dom spela fotboll heller. Varfoer inte aegna sig aat hockey, som dom aer bra paa.

Det var en trevlig kvaell i goa, om aen vaeldigt franka, vaenners saellskap. I Lonely Planet laeser vi att man helst skall ta en taxi hem efter sena restaurangbesoek i UB. Det behoever man ju inte oroa sig foer naer man blir hemkoerd av egen chauffoer fraan FN...


Lille mannen aegnade sedan natten aat att dricka vatten och foersoeka foersta kinesiska studiomaen naer aaskan slog ner i fotbollsmatchen mellan Turkiet och Traaktyskland. Dessvaerre fattade han saa mycket att Turkiet inte vann. Synd.

Undrar hur bra de stoeddiga mongolerna aer i fotboll, foerresten.

I morgon kvaell aer vi bjudna till Luya med familj. Spaennande att faa se hur en riktig familj ser ut. ;)

Inga kommentarer: