måndag 10 maj 2010

Vem behöver Sverigedemokraterna

i debatten när vi har Svenska Dagbladets empatilösa ledarkrönikörer? Det här var nog bland det mest kallhamrade och ishjärtade inlägg jag läst i debatten om flyktingar utan papper. 'Dom är inte flyktingar' säger Merit Wager, "översättare och fri debattör". Antar att en flykting i hennes ögon bara är en person som svenska migrationsverket gett uppehållstillstånd. Det innebär ju alltså att alla människor som rör sig på väg mot Sverige de facto inte är flyktingar förrän svenska myndigheter gjort dem till det. Så praktiskt.

Att sedan dessa människors barn är fullkomligt oskyldiga i sammanhanget bryr sig inte denna prussiluska om, de är lika illegala som sina föräldrar i hennes ögon.

Hur hon sedan kan få det till att Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill att människor skall jobba svart och vistas här utan papper, bara för att deras partier begär att människor skall få vård och helst uppehållstillstånd, det är en tankevurpa som nog bara Svenska Dagbladets ledarredaktion begriper sig på.

1 kommentar:

Rabiatfeminism sa...

Om det beror på Blogger eller på att alla kommentatorer plötsligt är anonyma vet jag inte. Jag kan åtminstone inte följa länkarna till de kommentarer som inkommit under dagen. I enlighet med punkt 1 ovan väljer jag därför att inte publicera.