tisdag 4 maj 2010

Stenarna viner i Timbros glashus

Har börjat nytt jobb så bloggandet kommer förmodligen bli lidande av detta. Å andra sidan så har jag ju inte direkt sprutat ur mig blogginlägg det senaste halvåret heller. Till frukost igår läste jag i Svenska Dagbladet hur Timbromannen Roland Poirier Martinssons liknade Vänsterpartiet med Sverigemokraterna och påstod att de båda vilade på odemokratisk grund. SD för sin politik idag och V för vad partiet VPK och dess företrädare stått för i historien, typ. En slags guilt by association som inte är helt lätt att hänga med i. Förutom att Poirier Martinsson skarvar för att uppnå sitt syfte, att skrämma väljarna med kommunistspöket så kan jag konstatera följande.

Look who's talking. Högerpartierna och Katolska kyrkan, som Poirier Martinsson omfamnar, har ju verkligen ett fantastiskt track record när det gäller alla människors lika värde. Detta bekräftas bland annat av Poirier Martinssons hyllningskör i kommentarsfältet där en person påstår att det vore bättre om de som tjänar mer fick mer att säga till om i valet, d v s att rösterna viktades utifrån inkomst. Ungefär som det system Högern förespråkade innan vi införde allmän rösträtt i Sverige. Så man kanske skall akta sig för just dessa guilt by association-kopplingar om man vill framstå som trovärdig i sin kamp för mänskliga rättigheter. (Förutsatt att det nu är det Poirier Martinsson vill.)

Sen kan man på Brännpunkt på samma uppslag läsa vad det förmodligen är som Roland Poirier Martinsson egentligen vill undvika. Till exempel att män och kvinnor behandlas lika och att man i detta, som samhälle, försöker sträva även efter ett lika utfall oberoende av kön. Något som inte uppnås genom att fattiga och invandrade kvinnor stannar hemma och blir försörjda av sina män och av staten. Detta är ju vad Vänsterpartiets politik handlar om i dag, i verkligheten. Det vet naturligtvis Timbros företrädare, men en mer traditionell familjepolitik har han ju skrivit om så många gånger redan så det kändes väl fint att komplettera med lite kommuniststämplande skräckpropagande istället.

Men det är klart, Thomas Östros (S) har ju redan talat om Kosackval och frågan är om han inte har rätt. Anständighetsnivån hos de borgerliga debattörerna är rätt låg.

Inga kommentarer: