måndag 31 augusti 2009

Vi betalar gärna Anna Odells dagsböter!

Jag och lille mannen tänker bidra till Anna Odells dagsböter bara någon ger oss kontonumret. [Bank: Nordea, Kontonummer: 3216-2164434, Mottagarnamn: Magnus Bärtås] Det är det minsta man kan göra i detta land där rättsväsendet är så förbannat lättkränkt å våra vägnar att man fäller någon för "oredligt förfarande". Anna Odell gick innan hon iscensatte sin egen psykos till en jurist för att försäkra sig om att hon inte skulle begå ett brott genom sitt konstnärliga iscensättande. Denne jurist kanske också vill bidra till hennes dagsböter? Fast det är klart, det är ju ganska långsökt detta med oredligt förfarande... Kanske inte det första juristen tänkte på när han rådgav den wallraffande Odell.

Åklagare Stefan Lind måste verkligen tycka att han gjort en insats för samhället. I stället för att bara lägga ner ärendet och spara pengar åt skattebetalarna. (Skattebetalarnas väl och ve verkar ju vara ett återkommande argument i denna såpa.) Å andra sidan så har han ju bidragit till Anna Odells konstverk på ett sätt som han kanske inte önskat sig. Nu blir Odell konstmartyr och människor kommer samla in massor av pengar som sedan böterna betalts går till Riksförbundet för social och mental hälsa. På så sätt kan man ju säga att Anna Odell uppnått sitt mål att sätta fokus på psykiatrin idag.

Sen får vi se vad domen innebär för wallraffande journalister och simulerade sjuka. Ser framför mig hur psykvården börjar polisanmäla sina patienter för det senare...

1 kommentar:

chark sa...

Kontonummer kan du hitta på Facebooks stödgrupp " Stöd Anna Odell" :-)
Catharina H