lördag 29 augusti 2009

Vem kör?

I Svenskan kan jag läsa att Hanna Hellquist påstår att när man blir ett par så kör hon bara när han är onykter.

Säg inte det till lille mannen, vad ni än gör!

6 kommentarer:

Sara sa...

Haha, ja det stämmer inte i mitt fall heller... Eller ja, det stämmer att jag kör när han är onykter (om inte jag är onykter också förstås) men i övrigt så tenderar det nästan vara så att jag kör mer när vi far tillsammans.

Men visst är det väl så normen ofta ser ut. Jag ser det hos många vänner och oftast möter man ju en man bakom ratten med en kvinna bredvid.

Rabiatfeminism sa...

Minns att mamma berättade om när hon jobbade som telefonist när jag var liten. Då var det en man som kom till jobbet i sällskap med sin fru varje dag. Han körde fram till dörren. Sedan bytte dom plats när han skulle gå in och jobba och hon körde vidare. I stället för att hon skjutsade honom. Minns att både mamma och jag tyckte det var konstigt. Då var jag väl kanske 10 år eller nåt.

Berndt är ju gammal raggare och kan väl visst köra bil men jag är nog lite mer uppmärksam... Fast han är en jävel på mörkerkörning.

Sara sa...

Kul att du nämner det exemplet. Faktum är att det händer att människor på universitetet kan skåda samma sak med mig i en av huvudrollerna lite då och då. Ibland (eller ofta, det ligger i hans natur som det verkar) är M sen till jobbet och då han är betydligt mer benägen än jag att köra ganska mycket för fort så får han då köra, trots att det alltså eg är jag som ska skjutsa honom. Nu tror jag inte vi kommer fram så väldigt mycket fortare, men att ha honom nervös och stressad i sätet bredvid funkar inte för mig. Så, även om det definitivt inte sker varje gång så händer samma sak mig alltså. Och faktum är att jag varje gång tänker på hur det måste se ut... :)

Rabiatfeminism sa...

Haha,
Det är ju mycket möjligt att även denne man på mammas jobb var stressad av sig. Berndt är tvärtom, skall det gå fort får jag köra. "Lilla rallyfrun" är ju från Värmland gubevars! Men så är han ju mest van att glida runt Stortorget i Örebro i öppna bilar.

Minns för övrigt en gång att vi tog 10 poäng i På spåret när man startade genom att med bil köra ut från Stortorget i Örebro.

Sara sa...

Haha, ja de där raggarrundorna har ju inte direkt nåt hyperfart, vill jag minnas. Men visst stängdes stororget av för trafik efter en viss tid på kvällen pga dessa snigelkörningar? Har för mig det från mina sista år i Örebro.

Rabiatfeminism sa...

Det skulle inte förvåna mig i såfall. I Karlstad stängde man torget för bilar också. La om stadsbussarna dit i stället. Men Berndt har ju inte varit aktiv i dessa kretsar på säkert tjugo år...