måndag 21 juni 2010

The untouchable

Sverige är fantastiskt. En kvinnlig socialdemokrat och f d minister påminns fortfarande om en toblerone inköpt på jobbets kontokort för femton år sedan. En manlig moderat minister utreds för brott mot folkrätten. Gissa vem av dem som tvingades avgå direkt!

3 kommentarer:

Jag vill jag kan... sa...

Följer inte detta en ganska generell trend - att framstående kvinnor hängs ut och hamnar på skamstocken medans motsvarande män får en smäll på fingrarna? Titta på t ex Wanja L-W som i en artikel med STORA rubriker misshandlades för att hon tagit med maken på retreat. Längre fram i samma artikel kom ett två rader långt stycke ang att de medföljande manliga ledarna hade med sina andra hälfter de oxå... Monas väskor diskuteras, men har någon frågat Reinfeld vad hans klocka kostar?

Moderna sa...

I grunden håller jag ju med om att media går mycket hårdare på kvinnor. Men i fallet Mona Sahlin så känns det som att det är världens bästa grej för henne att den där affären har blivit reducerad till "en toblerone inköpt på jobbets kontokort" när det inte alls bara handlade om en toblerone. Totalt var det inköp för över 50000 SEK på jobbets kontokort som hon inte betalade förrän flera månader senare, svart dagmamma, obetalt TV-licens och MÅNGA parkeringsböter som gått till kronofogden.

Därmed inte sagt att jag tycker att vår "kära" utrikesminister skulle komma undan så lätt som han verkar göra just nu.

Rabiatfeminism sa...

Jo, men det är ju fortfarande femton år sedan och jag tycker det är lite osmakligt av en regering att ständigt dra upp detta, genom ord som 'tobleronepolitik' när man själv har en minister som är inblandad i en utredning om folkbrott...