tisdag 1 juni 2010

Moderat syn på hjälparbete?

Niklas Wykmans (M) svar till Veronica Svärd som på Facebook undrade om han menade allvar med att Ship to Gaza är "nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare".

"Tagga ner lite! Hamas är en terroristorganisation. Fanns det Hamasanhängare ombord? Ja! Fanns det pesoner [sic!] ombord som inte tycker att Israel har rätt att existera? Ja! Fanns det godhjärtade personer som vill väl ombord men som skulle utnyttjats av Hamas? Ja! Där har du mitt svar!"

Jag antar att i Niklas Wykmans moderata värld så är solidaritet med andra människor idioti. Åtminstone om dessa människor röstat på en för Moderaterna misshagligt parti, eller råkar bo på mark kontrollerad/ockuperad/blockerad av Israel, som ju inte kan göra något fel. Inte ens när dom ägnar sig åt sjöröveri på internationellt vatten.

I sammanhanget är det också intressant att läsa att Wykman så i detalj vet vilka som var ombord Mavi Marmara och dessa människors inställning till Israel och Hamas. Eller så sitter han bara på sitt kontor i Stockholm och fabulerar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är lite otäckt med all denna "kunskap" en del antyder att de sitter inne med. Som ju såklart skulle varit rubriker om det klarat tidningarnas faktakoll.