torsdag 1 april 2010

April, april!

Börjar leta skämt i tidningarna. Tyvärr lär väl inte Svenska Dagbladet skoja när dom påstår att Fredrik Reinfeldts förtroende hos väljarna är överlägset. (Börjar för övrigt tröttna på dessa popularitetsmätningar som säger intet om hur väljarna uppfattar den politik som den populäre bedriver. Satsa på nåt seriöst istället, Svenskan! Som att fråga vilka man tänker rösta på i valet. Men då får ni ju iofs ett annat svar än det ni vill ha...)

Värmlands Folkblad, däremot, går ut hårt med att någon brutit sig in genom ett fönster på linneväveriet i Klässbol. Där har man letat reda på det bäddset som några av Värmlands kommuner skall ge Victoria Bernadotte och Daniel Westling i bröllopspresent. (Andra kommuner ha följt SKL:s råd att inte ge presenter.) På dessa lakan har man sedan broderat stora republikanska loggor i svart och rött med en överkorsad kungakrona. I ett pressmeddelande sägs talesmannen för "Commando Carl Gustaf", Uno A. Prilén, ha uttryckt att den rådande folkopinionen inte tillåter militanta anslag.

"Det skulle inte ta oss en millimeter närmare republik. I stället satsar vi på punktinsatser som syftar till att undergräva hovets imaginära oomkullrunkelighet. Detta är blott det första i ett brett batteri bisarra busstreck."
NWT kör med en ännu värre chocknyhet. Emil Kåberg lämnar Färjestad för en karriär som boxare. Iofs en sport som kan passa honom som hand i boxhandske men knappast troligt, va?

Och i Nerikes Allehanda slår man fast att det nu är slut på aprilskämtandet. Efter ett EU-beslut att man inte längre får skoja offentligt på 1 april. Det skulle ju kunna vara sant om man tänker på att det är just gnällbältes-tidningen Allehanda som kommer med nyheten. Jag menar, Örebro är ju stan där man ville resa en stor spik som staty på Stortorget, en gnällspik, men där hälften av invånarna, högst väntat, inte förstod humorn i detta...

Man kan ju undra hur det kommer sig att lille mannen och jag är sådana lustigkurrar... ;)

Uppdatering:
Har du en kompis eller granne som befinner sig i garderoben? Nu har RFSL kommit med lösningen. Man skickar helt enkelt ut rosa kuvert till dem så att de får hjälp att vara öppna! Kuvertet skall ses som en hjälp, en push att komma ut.

Inga kommentarer: