tisdag 26 augusti 2008

See you in hovrätten

Det verkar gå som jag trodde. Tingsrätten i Köping ser ut att komma fram till en dom mot den tyska kvinnan för mord på de två barnen i Arboga. Beslutet idag är förvisso inte en dom men att de skulle döma annorlunda än till vård/fängelse för mord är väl i det närmaste uteslutet. Nu återstår att se om kvinnan i fråga är frisk eller inte. Någon slags personlighetsstörning verkar åtminstone föreligga men sådana klassas ju inte som sjukdom.

Hennes advokat sitter förmodligen redan och filar på ett överklagande. Även om hovrätten möjligen är hårdare i sin bedömning av bevis så ställs högre krav på den dömda att styrka sina utsagor då hon de facto skall kämpa för att bli friad. Vilka var vännerna som hon träffade i Köping? Vem var vännen som skjutsade henne från Arboga? När födde hon sitt barn? Det är förmodligen ingen avancerad gissning att både vännerna och barnet är rena fantasifoster (pun unintended).

Men, att vara mytoman och ha ett motiv är inte detsamma som att vara skyldig. Ej heller att man råkat befinna sig i närheten av brottsplatsen. I hovrätten tror jag att det hela kommer att stå och falla med om man väljer att tro på mammans utpekande eller inte. Såvida inte tyskan väljer att erkänna.


Det är ett underligt fall det här, som verkligen engagerar. Personligen måste jag säga att jag känner en viss lättnad idag. Trots att man kanske inte borde göra det rent juridiskt...

Inga kommentarer: