torsdag 28 augusti 2008

Oprah

Skall inte detta inlägg handla om. Jag bara testar Malinkas tips för att se hur många som hittar hit för att man använder hennes namn. Och för att se vem som genererar felst träffar, hon eller den svenska kvinna jag skrev om igår.

I stället skall detta handla om hyllningar av Mikaela för att hon kom med ett så bra tips på reservfrissa, Madde på Unik. Även om jag hoppas att inte få anledning att vara "otrogen" mot min vanliga, Lotta, igen, så måste jag säga att jag är mycket nöjd.

Jobbar hemma i eftermiddag och på tunnelbanan hem satt dels en ung tjej och pratade i mobilen om hur hon tänkte planka på tåget för att komma till Värmland. Hur man gömde sig på toa när konduktören kom för att sedan smita in och se ut som om man suttit där hela tiden. Till Värmland åker jag ikväll för att hämta mina jobbprylar som jag inte fick med mig sist (då vi hade bilen full av mongoler). Om den unga kvinnan i fråga hade verkat det minsta trevlig hade jag kanske erbjudit henne lift. Nu var hon inte det. Arrogant ton och ett språk som till och med får mig att rodna. Tror inte vi haft så mycket att prata om, dessvärre.

- Ett sällsynt otrevligt exemplar, sa en äldre dam till sin väninna när den unga kvinnan släntrat av tåget vid Islandstorget.

Nu skall jag skriva en jobbartikel om mammor som ratas i karriären. TCO har frågat personalchefer varav de flesta helst väljer en ung svensk (man) utan barn. Inget nytt under solen. Dags för mammor att ändra beteende kanske? De kan börja med att dela mer lika på föräldraförsäkringen t ex.

4 kommentarer:

Mikaela sa...

Yay, du gick till Madde! Superläckert! :D

Anna-Karin sa...

Ja, jag är mycket nöjd. Precis som jag ville ha det. :)

Mikaela sa...

Påminner mig om att boka tid för min galna kalufs också. Snart tillbaka på jobbet i sthlm igen, kan inte fortsätta se ut som en bonnläpp då inte.. ;)

Anna-Karin sa...

Det bästa med Stockholm är ju att man faktiskt kan se ut hur som helst här. Det är förmodligen bara man själv som sätter gränserna.