onsdag 20 augusti 2008

Kräftor kräva dessa ombudsmän

En gång om året samlas vi, detta gamla väloljade gäng. Från början var det ombudsmännen vid HTF:s Stockholmsavdelning som bjöds på kräftor i Hässelby en av de sista veckorna i augusti. Sedan dessa har en del hunnit gå vidare till andra uppgifter i och utanför förbundet men personerna är desamma. Vi brukar kalla dem vid deras mejlnamn enligt det system med initialer vi använde i HTF. På bilden syns, förutom värden, Boho, Lagu, Card och Lefe.

På bordet tronar vår maskot, en flaska Absolut Mandarin med en liten skvätt kvar på botten. Den härrör sig från första året, det är väl en sju år sedan kanske, då de törstiga ombudsmännen tömde varenda snapsflaska i familjens förråd. Detta uppmärksammades först på julafton, fyra månader senare, när det enda som fanns till sillen och Janssons frestelsen var det enda vi ratat: En skvätt Absolut Mandarin.

Äldsta dottern i huset blev för övrigt under en av dessa kräftskivor utsedd till min guddotter. Hon verkar brås både på sin gudmor och sin ömma moder. Något hon själv högt konstaterade när hon mötte kräftätande ombudsmannen Kljo i kön på ICA och högt deklarerade:

- Klas!!! Hej!!! Vi skall ha vinkväll! Jag går i min mors fotspår!

På fredag är det dags igen. Att vi numera håller skivan på fredagar i stället för torsdagar sägs härröra från den gången då ombudsman Evax fick sitta i fosterställningen under telefonjouren dagen därpå. Eller då ombudsman Stwy inte dök upp på jobbet efter att ha cyklat vilse någonstans mellan Hässelby och Bromma. Vi minns också då Mara hade den stora turen att bli hemkörd av Rola. Upprepning är ju humorns moder så ingen tillåts någonsin glömma sådana händelser.

Och nu en liten nubbevisa:

Uti arselet mitt
har jag valthornet ditt
Kom och tuta!
Prrrrrrr
Kom och tuta!
Prrrrrrr

Inga kommentarer: