fredag 23 maj 2008

Sansa er!

Tänk dig att du är en helt vanlig människa som går till jobbet en morgon och i säkerhetskontrollen blir stoppad för att man hittar något mystiskt ämne på din kollegas konsumkasse. Du blir gripen av polisen, förhörd och husrannsakan genomförs i ditt hem. Dagen därpå släpps du för att det inte finns bevis för att hålla dig kvar. Det finns alltså inget bevis för att du skulle ha planerat något brottsligt. Du har tidigare aldrig varit i klammeri med rättvisan.

Dagen därpå får du läsa följande i en av de större rikstidningarna:

"Någon måste ha gjort en miss, de borde aldrig ha kommit in överhuvudtaget!"

Personen som yttrar sig har förmodligen fått felaktiga uppgifter om dig, något som Svenska Dagbladet skamlöst utnyttjar för att kunna skriva sensationsrubriker. Det måste kännas för jävligt.

Ej heller så är tidigare brottslighet ett bevis för att man skulle ha planerat ett sprängattentat mot ett kärnkraftsverk.

Om det visar sig att Oskarshamns Kärnkraftsverk haft fel på sin utrustning och att de två männen i det här fallet bara är två män som var på väg till jobbet så bör en ursäkt vara på sin plats för att man dömt dem på förhand. Gärna publicerad utan kostnad i Svenska Dagbladet.

Inga kommentarer: