torsdag 13 oktober 2011

Sila borgare och mosa sossar del II

Erik A Eriksson (C) har enligt dagens Metro fått ersättning för en övernattningslägenhet, hans i höstas sålda bostadsrätt, i sju månader samtidigt som han bott i en av riksdagens övernattningslägenheter. På detta sätt har han erhållit 56 000 kr som han inte varit berättigad till. Riksdagsförvaltningen har glatt betalat ut ersättningen till någon som bor i en av riksdagens lägenheter för en lägenhet han inte ens har kvar. Själv har Centerpartisten vetat om felet över hela sommaren innan han rättade till det. Om han betalat vet vi inte.
Emil Källström (C) bor tillsammans med sin sambo. Han har inte förstått att om man delar lägenhet med någon bör sambon betala halva hyran själv. Han har därför låtit riksdagen betala för sambon. Förmodligen eftersom riksdagsförvaltningens regler är ganska luddiga.

Annie Lööf (C) är gift. Hennes man bor tillsammans med Annie i en bostadsrätt i Stockholm. Annie är skriven i Småland eftersom hon skulle förlora sin riksdagsplats om hon skrev sig i Stockholm. Därmed är hon på tjänsteresa när hon bor i sin bostadsrätt i Stockholm och har rätt till ersättning för övernattningsbostad. Hennes man är skriven i bostadsrätten i Stockholm och betalar halva avgiften. Vilket förmodligen är helt korrekt skattemässigt, annars skulle han kanske få skatta för förmånen att bo gratis, om det nu är skattepliktigt att få en förmån via sin frus jobb.

I veckan som gick delade Annie Lööf ut ett fint nålstick i partiledardebatten i Riksdagen. Detta var riktat mot hennes riksdagskollega Håkan Juholt. Juholt har nämligen gjort samma misstag som Lööfs partikollega Emil Källström och låtit sin sambo bo gratis i lägenheten. Medan Lööf själv låtit maken betala. Så hon kunde kosta på sig att pika Juholt. Frågan är vad hon säger till sin partikollega Källström.

Sen funderar jag på när Erik A Eriksson ska bli polisanmäld för trolöshet mot huvudman för att ha tagit ut ersättning för en lägenhet han inte längre äger. Och när riksdagsförvaltningen skall JO-anmälas för att samtidigt ha betalat bostadsersättning till Eriksson när han bor i en av deras gratislägenheter. Så som dom JO-anmälts i Juholtaffären.

Och då har jag inte ens nämnt medias olika behandling av ovanstående personer. Den talar ju liksom för sig själv.


Uppdatering: Det blir banne mig värre och värre. I en artikel väl gömd under en stor blaffig reklambild för Aftonbladets debattforum kan vi läsa om Erik A Erikssons affärer. I slutet på artikeln skriver Aftonbladet att värmländske Eriksson visst råkat göra exakt samma sak som Källström och Juholt då han sedan 2006 tagit ut hela hyran trots att han varit sambo. På detta har han tjänat 250 000 kr. Kommer Nya Wermlandstidningen att skriva artiklar om Centerpartistens "bidragsfuskhärva" nu? Eftersom "även en normalbegåvad medborgare borde inse att man inte kan flytta in i sin sambos lägenhet och därefter begära att skattebetalarna skall stå för hela kostnaden". Fan trot!

Senare: Värmlands Folkblad, min oas i mediedjunjgeln!

Inga kommentarer: