fredag 28 oktober 2011

Sälja Grekland till kineserna?

Skatt är bajs. Sånt vill vi inte betala. I stället satsar vi på att försöka lura staten på så mycket pengar som går. Vi röstar gärna fram de politiker som är minst benägna att införa höjda skatter eller kontroll av att vi betalar skatt. På så vis håller vi oss flytande på relativt låga löner fram tills vi går i pension vid 45 års ålder. Då får vi ersättning från staten i form av pensionsutbetalningar. Räcker inte detta jobbar vi svart. Jag menar, vi är ju inte femtio år fyllda än och orkar nog jobba ett tag till vid sidan om. Bara inte staten får veta. När vi startar företag ser vi till att så mycket som möjligt av intäkterna undanhålls staten, de anställda betalar vi svart. När vi bygger hus bygger vi inte klart för då undviker vi skatt. De pengar vi får från EU går rakt ner i de rikas fickor. De vi röstat fram i fria val gör lite för att få ordning på statens finanser.

När vi sedan står inför bankrutt fattar vi ingenting. Här har vi sett pengatillförseln från EU som en femåring ser en bankomat, som en aldrig sinande ström av pengar som bara är att hämta i ett hål i väggen. Jävla EU som försöker dra in vår veckopeng! Och värst av allt är Mamma Angela som ställer krav på att vi skall sköta vår ekonomi för att få mer pengar. Nazistmorsan tänker till och med övervaka att så sker. Blä! Det är ju helt naturligt att tyskar, fransmän, svenskar och alla andra som inte är vi själva skall vara med och betala nu när vi inte längre har några pengar. Hur understår dom sig att ställa krav på oss? Det är ju inte vårt fel, det är regeringens fel. Eller bankernas fel. Eller EU:s fel. Allra mest är det tyskarnas fel. Dom är bara ute efter att slutgiltigt lägga under sig vårt vackra land. Snart kommer det väl serveras surkål till souvlakin i stället för tsatsiki.

Ungefär så framställs grekerna i svenska medier. Och även om det självklart är tillspetsat så får de senaste grekiska utspelen om Fjärde Riket och nazister mig att önska att man bara kunde koppla bort dem och låta dem klara sig själva. Tyvärr går ju inte det, för när dom nu är med påverkar dessvärre en konkurs resten av eurosamarbetet och även oss som står utanför. Men visst är det svårt att känna sympati för folk som kallar sina hjälpare nazister. (Även om jag självklart begriper att några tecknare inte representerar ett helt folk, lika lite som Muhammedtecknarna gjorde när det begav sig och lika lite som vissa svenska tecknare representerar något av det jag står för.)

Säga vad man vill om Nicholas Sarkozy dock, han verkar ha kommit fram till vad vi väl egentligen redan visste innan Greklands inträde i eurosamarbetet. Det är så dags nu det. När jag tänker efter, kanske kan man sälja Grekland till kineserna också? Det skulle om inte annat kunna göra underverk med det grekiska köket.

Inga kommentarer: