tisdag 13 september 2011

- Gör det själv då om ni är så himla bra!

Sa Barn- och äldreministern Maria Larsson (KD) igår, i något andra ord. Regeringsledamoten är kanske eventuellt beredd att backa om beslutet att inte betala ersättning till de fosterbarn som farit illa i statens vård (!) under förra seklet. Om oppositionen, till skillnad mot regeringens egen utredare, kan komma på hur det skulle gå till. "Vi får se vad dom har i bakfickan" sa ministern.

Det är ju smått fantastiskt. Lämnar regeringen verkligen över till oppositionen att utforma politiken? Jag som trodde att det rimliga var att regeringen, om dom nu verkligen vill ersätta dessa människor, själva såg till att ta fram förslagen till riksdagen att rösta om. Men det är ju det som är problemet. De förslag KD och regeringen förmår åstadkomma kommer med stor sannolikhet bli nedröstade i riksdagen. Därmed är det bättre att man föregår processen för att undvika ett Hägglundskt nederlag.

Förmodligen kommer det bara att fördröja processen ytterligare. Om oppositionen redan nu presenterar ett motförslag, till exempel det som utredaren föreslagit, så säger Larsson och gänget nej. Varpå frågan ändå lär hamna i riksdagen. Där V, S, MP och SD sagt sig beredda att rösta mot regeringen.

Det vore kanske bättre om Maria Larsson gjorde sitt jobb själv i stället. Gör om, gör rätt.

Inga kommentarer: