söndag 19 september 2010

Kvällen före valet

och DN försöker med sin bildjournalistik göra ett sista försök att hjälpa Fredrik Reinfeldt.

7 kommentarer:

kaffepulver sa...

Ja fy fasiken, gick också igång på bilden i morse. Svensk journalistik ger mig kräkreflexer numera. Det har gått så långt att jag blir glatt förvånad när en nyhet om de rödgröna skrivs i neutral eller positiv ton.

Rabiatfeminism sa...

Ja, efter det här året med knugafjäsk och alliansfjäsk så vill man bara emigrera. Sverige ligger inte långt efter Thailand när det gäller hyllandet av monarkin. Och den oerhört vinklade journalistiken är ett resultat av att få journalister har fasta anställningar, man skriver vad ägarna vill annars åker man ut. De som vill protestera får göra det anonymt via t ex Den Allierade journalisten-bloggen. Den fria journalistiken är död.

meta sa...

Gör som jag - säg upp prenumerationen och läs nyheterna på webben.

Rabiatfeminism sa...

Nu prenumererar jag ju inte på DN. Av principiella skäl. Men även i Svenskan har man under valet tappat sin annars relativt icke-politiserade nyhetsbevakning. Hoppas det är ett övergående fenomen, annars får jag nöja mig med Värmlands Folkblad i brevlådan.

kaffepulver sa...

har också funderat ett tag på att gå över till SvD ... men som du säger, de är ju inte obefläckade, även om deras journalistik ofta är bättre än DNs. Vad finns det annars att välja på? Om man vill ha en morgontidning i pappersform? Tips mottages tacksamt. Fast Värmlands FB känns lite för avlägset ; )

Rabiatfeminism sa...

Det är ju det tråkiga, att det inte finns några alternativ... Jag har tur som har en koppling till en stad där det finns en riktigt bra landsortstidning. Som jag prenumererar på som stöd för att sådana tidningar skall fortsätta existera.

meta sa...

SvD är i alla fall ärliga med att de är klart högervridna. Intressant nog har de ett par kolumnister som är riktigt mänskliga. Men vi har inte den heller. Längre.