tisdag 7 september 2010

Dela föräldraförsäkringen lika!

För övrigt anser jag att statens ersättningssystem skall utgå från individen, inte från olika kollektiv. Det borde ju tilltala liberaler av olika nyanser. Men icke så när det gäller upprätthållandet av könsstereotyp rollfördelning i hemmet.

Varje förälder borde få nio månaders ledigt var. Om någon av dem sedan vill vara ledig längre så får dom själva betala för det. Annars kan vi ju lika gärna införa ett system där ens partner kan ta över ens a-kassa. Dumt förslag? Ja, jag håller med. Det är dumt med familjebaserad inkomstbortfallsförsäkring.

En eloge dessutom till Lars Ohly (V) som lyfter bröstpumpen i andra sammanhang än när mamma skall ut och dricka drinkar med sina väninnor för första gången på tio-elva månader. (Inte för att det senare behövs men alla barnmorskor verkar ju vara styrda av gud eller KD och predikar återhållsamhet när man ammar, i strid med alla vetenskapliga fakta.)

9 kommentarer:

Petra sa...

Här håller jag med dig i allt!

Rabiatfeminism sa...

Kul! :)

Sen förstår jag att det gör jävligt ont med bröstpump men det var ju inte ett tvång han förespråkade. Det finns ju ersättningar till bröstmjölk också. :)

Petra sa...

Men det gör faktiskt inte så jävla ont med bröstpump! Det gör fan lika ont att amma i början. Man vänjer sig.

Oj, förlåt att jag svär så:)

Rabiatfeminism sa...

Bra att höra. Har själv bara hört skräckberättelser. Å andra sidan måste ju de med väldigt mycket mjölk göra något och dom överlever ju...

meta sa...

Det gör ibland till och med ondare att amma än att använda bröstpump.

För övrigt ska spädbarn inte leva på bröstmjölk allena efter ett halvår sisådär. Gissa varför tänderna dyker upp då?

Individualiserad föräldraförsäkring nu, tack!

Fiat sa...

Jag stal ett citat från dig till ett inlägg. Med hänvisning så klart! Hoppas det är okej.

Rabiatfeminism sa...

Fiat,
Självklart! :)

Malinka sa...

Hur missade jag det här inlägget?

Amma kan göra (jävligt) ont i början, lite olika länge för olika personer och dessutom beror det på hur barnet diar. För en del går det onda aldrig över och blir till och med värre. Sår och grejer. Då kan man sluta med amningen om man vill.

Bröstpump kan göra ont i början, lite olika länge för olika personer och dessutom beror det på hur bröstpumpen funkar – det finns olika varianter. För en del är det inte intressant eller värt att fortsätta pumpa. Då kan man sluta med pumpningen om man vill.

Precis så enkelt är det! ;-)

Rabiatfeminism sa...

Malinka,
Och så kan man använda ersättning. Det är väl vad det som av en eller annan anledning inte ammar gör. :) Amningen är helt enkelt inte ett argument mot 7 månaders, eller 9 beroende på hur man vill sprida sina pengar, ledighet.