onsdag 15 september 2010

En slant till mor

Svenska Dagbladet har åter varit ute i Hammarby Sjöstad och intervjuat småbarnsföräldrar. Det brukar dom göra när dom vill hitta medelklasspersoner som skall klaga på för få och stora förskolor. Snart får vi dessutom veta hur förskolevurmarna i Hammarby Sjöstad röstat och om det där med förskolor är viktigt även i valet, eller bara när SvD kommer på besök.

I det här fallet är det KD som kommit med nytt valfläsk. 7 000 kr i månaden till de familjer som inte får någon plats i förskolan till sitt barn.

- Vad skall jag med de pengarna till, det är ju en dagisplats jag behöver.
Säger någon av mammorna i Sjöstaden. Men fattar du inte att du inte behöver någon dagisplats om Alliansen ger dig 7 000 kr i månaden. Då kan du ju sluta jobba och vara hemma med dina barn och ta hand om dem, inte lämna de stackarna på förvaring varje dag. Svenskan har ju senaste månaden sjungit hemmafruns lov och de partier som garanterat får flest röster i just Hammarby Sjöstad har ju redan infört vårdnadsbidrag, fast till en mycket lägre nivå. Det här blir ju ordentligt mer med pengar i plånboken för hemmafrun!

Dom är inte dumma dom där Kristdemokraterna.

Inga kommentarer: