söndag 22 januari 2012

Orimligt

Vad som hände utanför Sveavägen 68 där journalister klättrade på varandra, flåsande sprang efter VU:s ledamöter, hyrde in sig i närliggande hus för att kunna filma Juholt när han hämtade en nypa luft på en balkong, hävdade att någon i VU satt och skickade SMS till Expressen om vad som sades på mötet. Där journalister intervjuade varandra och Expressen parkerade sin stora dubbeldäckade buss fylld med journalister, fotografer, assistenter osv. Det var inget drev. Det var inte politiskt färgat. Om något är politiskt färgat är den kritiken mot mediernas metoder och prioriteringar. För det säger Svenska Dagbladets redaktionschef. Nähä, då var det väl helt vanlig, fräsch och oberoende journalistik då.

Samtidigt som regeringen försöker föra in oss bakvägen i Eurosamarbetet och utrikesministern utreds för folkmord. Samtidigt som KD-politiker hugger knivar i ryggen på varandra och skriver elakheter på nätet under pseudonym. Samtidigt som landstingsborgarrådet Filippa Reinfeldt konstateras ha sålt vårdcentraler till underpris och utan ett riktigt anbudsförfarande. Samtidigt som statsministern står och skarvar i riksdagen, en lista över utförsäljningar finns inte. Men det gör det.

Att Juholt tar fel på år för ett försvarsbeslut är skandal. Att Reinfeldt står och förnekar att hans parti sålt ut vår allmännytta och gemensamma tillgångar är inte ens en nyhet.

Och Svenska Dagbladets redaktionschef kallar mediernas rapportering om Juholts misstag i Sälen (i pappersupplagan) för rimligt, sakligt och relevant.

Häpp.

Inga kommentarer: