måndag 11 oktober 2010

Telia hotar Fortums och Comhems tätplaceringar på Sämstalistan

Kommer ni ihåg Tele2? Dom med Sveriges vänligaste kundtjänst. Som var bussiga nog att låta mig säga upp mitt abonnemang utan uppsägningstid när det visade sig att det mobila bredbandet inte fungerade på Torpet. Då jag visste att Telia funkade bättre där ute tecknade jag abonnemang med dem. Och försökte förtränga deras tidigare sunkiga kundvård, som gjorde att jag en gång i tiden sade upp alla mina affärer med dem. Dumt av mig. Här följer mitt ärende med Telias kundtjänst:

2010-10-07 20:57

Hej,
I somras tecknade jag mobilt bredband hos er. Det verkar dock som om just min lägenhet ligger i någon slags radioskugga, oavsett var jag sitter. Jag blir ständigt utloggad och kommer sedan inte in igen utan att dra ut modemet. Detta är som värst vid 22-tiden på kvällarna. Just nu kommer jag inte in alls vilket händer dagligen.

Hade tidigare Tele2 som fungerade här men inte i sommarhuset. Telia fungerar inte här i Stockholm men på torpet kommer man åtminstone in ibland. Vet inte om jag surfat en enda gång utan att uppkopplingen brutits här i [förort till Stockholm].

Jag är inte så intresserad av att fortsätta med detta abonnemang när jag inte kan koppla upp mig mot nätet mer än i korta intervall. Hur gör jag, då jag tecknat mig för ett tvåårsabonnemang i tron om att det skall vara fantastiskt 3G här, som utlovat på era täckningskartor?


Telia svarar 2010-10-08 11:02

"Hej!
Tack för din förfrågan.

Jag beklagar om du upplever dålig täckning. Dessvärre kan vi inte täcka alla adresser till 100%, det handlar om radiovågor och andra faktorer som terräng och miljö som har en påverkan i det hela. Den täckning som visas på vår täckningskarta är en datorberäkning. Lokala avvikelser kan förekomma, till exempel bakom berg, i djupa dalar, inomhus eller i källare.

Därmed erbjuder vi våra kunder vid nytecknande 30 dagars trygghetslöfte att nyttja. Om det mobila bredbandet inte lever upp till ens förväntningar så kan man inom 30 dagar från avtalstecknandet avsluta sitt abonnemang oavsett bindningstid och lämna tillbaka modemet. Dessvärre så har det i detta fall gått en längre tid och du har för tillfället en bindning som sträcker sig till och med 2012-07-17 och kan därmed inte avslutas tidigare.

Jag kan givetvis göra en felsökning med dig angående ditt mobila bredband, men då behöver jag få lite mer uppgifter. Vad har du för USB-modem samt operativsystem? Vad får du för felmeddelande när du blir nedkopplad?

Vänligen återkom med dessa uppgifter så ska jag hjälpa dig vidare.

Med vänlig hälsning

Emily X
Telia Kundservice"


Upplever? Det är inte en subjektiv upplevelse detta handlar om utan ett faktum. Deras nät når inte min lägenhet.

2010-10-08 11:33
"Detta med 30-dagars ångerrätt om det inte fungerar har jag helt missat. Så det betyder att jag sitter fast med ett abonnemang som inte fungerar i två år?

Modemet är ett svart modem med ert namn på som jag fick i affären när jag tecknade abonnemanget. Operativsystemet är Windows XP. Jag får inget felmeddelande, det bara stängs av eller slutar fungera genom att den lilla ikonen för nätverket ändras nere i högra hörnet. Genom att jordgloben försvinner."


Telias kundtjänstare prövar den vänliga vägen, och invaggar mig i någon slags tro att de åtminstone skall försöka felsöka och eventuellt komma fram till att det faktiskt inte fungerar.

"Hej!
Vi börjar med att göra en felsökning på detta, gör så att du kontrollerar om du har den senaste mjukvaruversionen. Så här gör du:

Öppna programmet Telia Mobilt Bredband och klickar på Mer - Diagnostik. På mjukvaruversion ska det stå 3.19. Om det står en lägre siffra där så bör du prova att uppdatera modemet med den senaste uppdateringen via vår hemsida. Uppdateringen finns på http:/­/­www.­telia.­se/­icon505

Sedan vill jag även att du inaktiverar ditt wlan och andra inbyggda modem samt nätverkskort (ej Icon505) eftersom dessa kan blockera anslutningen. Efter detta så vill jag även att du låser programvaran mot endast 3G. Om du inte alls har 3G täckning så vill jag att du gör samma sak men låser mot Endast GPRS/EDGE.

Så här gör du:
1. Starta upp Telia Mobilt bredband och ange din pinkod.
2. Välj Visa inställningar och på Välj typ av nät/Nätverksinställningar så väljer du Endast 3G.
3. Godkänn rutan som dyker upp.
3. Klicka på Anslut.

Nu är programvaran låst till 3G-nätet. Försvinner 3G-täckningen måste du ändra tillbaka till "Automatiskt". Gör sedan en mätning via http:/­/­www.­bredbandskollen.­se och återkom med vad du får i hastighet.

Med vänlig hälsning

Emily X
Telia Kundservice"


Vilket jag försöker. Men går bet i första steget.

2010-10-08 17:20
"Hej,
Det sket sig redan när jag försökte uppdatera i första steget. Körde den här Update GI0101 och fick då felkod 20000001. Försökte igen och fick samma felkod.

Vänligen"


Svar inkommer 2010-10-09 09:50:

"Hej!

Då måste du först och främst genomföra uppdateringen som finns på punkt 1 på http:/­/­www.­telia.­se/­privat/­kundservice/­support/­mobiltbredband/­mobiltbredband/­felsoka/­viktiguppdatering/­
[Duh! Det är ju det jag just skrivit att jag gjort!]

Fungerar inte det är det bara att gå in till en av Telias butiker så byter dem ut modemet åt dig.

Ha en trevlig helg

Med vänlig hälsning

Fanny X [som helt uppenbart inte läst historiken i ärendet]
Telia Kundservice"


Fråga 2010-10-10 21:12
"Hej,
Jag har nu bytt modem och installerat uppdateringar enligt nedan.

Jag har också testat vilket som funkar minst dåligt och det är 3G men då får jag ibland byta till automatiskt.

Just nu ligger jag på automatiskt/3G och har två gånger ikväll kollat med Bredbandskollen som säger att jag har 0,31 resp 0,58 Mbit/sek när jag skickar och 0,43 resp 0,52 Mbit när jag tar emot. Detta låter ganska långt från 6 Mbit/sek...

Modemet ligger i fönstret, i lägenhet på andra våningen, vettande mot en park.

Vänligen"


Det är nu jag får följande svar. Där man för övrigt frågar sig hur detta 'dem' istället för 'de' eller 'dom' kunnat få så snabbt fäste i vårt land. Jan Björklund kanske har en poäng?

2010-10-11 11:07
"Hej!

Hastigheterna som modemet uppmäter är turbo 3g hastigheter, även fast dem är lågt på turbo 3g skalan. 6 mbit/sekund är den teoretiska max hastigheten, ingen hastighet som vi garanterar.

På http:/­/­www.­infoferenda.­com/­webbshop/­antenner/­tillbehor/­antennadapter-universal.­html finns det en slags adapter som gör att modemet mest troligt får bättre hastighet. Detta är dock ingenting som vi på Telia säljer.

Ha en trevlig dag.

Med vänlig hälsning

Fanny X
Telia Kundservice"


Eah? Ha en trevlig dag? Jaha? Nu kan jag inte hålla mig längre...

2010-10-11 14:16
"Ha en trevlig dag"?

I ert svar 2010-10-08 14:09 nedan bad ni mig att göra diverse uppdateringar, kolla hastighet och återkomma med detta. För vad, undrar jag nu.

Mitt problem kvarstår att jag köpt en vara från er i tron om att jag skulle kunna surfa med det åtminstone i Stockholm. Vilket jag inte kan någon längre tid utan att bli utslängd från nätet. Och när jag är inne uppnår jag en mycket låg hastighet.

Det minsta man kan begära är väl att ni läser igenom historiken i mitt ärende innan ni ger goddag yxskaft-svar?

Med vänliga hälsningar"


Så här sitter jag med en produkt från Telia som jag knappt kan använda, fast med ett kontrakt i två år. För att jag inte "upplevde" problemet tillräckligt snabbt. Skönt att Konsumentvägledningen verkar vara på min sida i allafall. Dessutom rekommenderade dom sajten KTIB vilken jag skulle rekommendera alla internetanvändare att läsa, gärna innan ni tecknar abonnemang.

So far leder Stenbeck stort över Telia när det gäller schysst attityd gentemot kunderna. Om jag inbillat mig att Telia förändrats de senaste åren så verkar jag ha haft fel.

2 kommentarer:

Sara sa...

Vi hade ett telia mobilt nät ett tag och var till en början nöjda med det. Det funkade bra även här uppe i norrland.
När sen själva modemet gick paj under vår semester och vi ville byta in det/få hjälp att lösa problemet fick vi svaret att vi var tvugna att gå till samma butik som vi en gång köpt det i... Så då stod vi plötsligt utan bredband på semestern, trots att det är just en av de grejer som de gör reklam för "ta med på semestern". Jovisst, men det får inte gå sönder under tiden...
Så vi gick till en telenorbutik och skaffade ett nytt (vi kunde inte heller säga upp telias i vilken butik som helst, utan även där i samma som vi köpt den i, tur man inte köpte det på semestern...)där de lovade att service skulle gälla på samtliga återförsäljningsställen. Och det funkar utan problem. So far.

Rabiatfeminism sa...

Fick ni säga upp Telias sen då? Eller ni var kanske inom de 30 dagarna? Ikväll är farten på 0,3 Mbit/sek här. Kunde inte kolla Rapport på nätet ens...

Inväntar svar från Telia på vad dom menar med att bara önska mig en trevlig dag istället för att försöka lösa mitt problem. Annars blir det att hävda avtalsbrott, som Konsumentvägledaren rekommenderade. Bara den där attityden som Fanny visade upp med att inte ens reagera på de otroligt usla hastigheterna utan bara låtsas som att det är sådant jag betalar för.